Oткриха "цигарен" диван на Женския пазар

  • 22 октомври 2011 11:15

  • 3175
  • 1
Oткриха "цигарен" диван на Женския пазар
© Булфото

Специализирана операция по разкриване на дистрибуторска мрежа за контрабанди цигари беше организирана от служителите от „Митническо разузнаване и разследване” на Митница Столична и проведена съвместно със служители на Второ и Трето РПУ в София, съобщиха от Агенция "Митници".

В акциите ефективно участва лабрадорът ретрийвър Жерар – едно от двете кучета, които за пръв път бяха обучени за откриване на цигари и вече се използват за такива разкрития от българските митнически служители.

След анализ на оперативни данни и проведено наблюдение е бил идентифициран дистрибутор на нелегални цигари от кв. "Банишора", снабдяващ пласьорите в района на Женския пазар в София. В черни найлонови пликове той е превозвал контрабандната стока до пазара, където е зареждал с малки количества от нея продавачите. Друга част от цигарите дистрибуторът оставя в използвана за склад къща, разположена в удобна близост до Женския пазар.

Използваната кола е насочила митническите и полицейски служители към друг дистрибутор. В неговата къща също е извършена проверка. При нея митническото куче Жерар открива по миризмата огромно количество цигари, скрити в диван. След множеството разкрития на “тапицирани” с контрабанди цигари коли, митническите служители откриха и класическо тапициране на мека мебел с нелегални цигари. Задържани са 489 кутии цигари, всичките без бандерол.

Това е поредната акция през изминалите две седмици в района на Женския пазар в София, проведена от служителите от „Митническо разузнаване и разследване” на Митница Столична.

Последвайте канала на

3175 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.11.20 | 14:56

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Водещи новини