Заради наградата от 40 000 евро намериха клошар-двойник на изчезналия във Варна Ларс

  • 18 май 2015 07:41

  • 3300
  • 0
Заради наградата от 40 000 евро намериха клошар-двойник на изчезналия във Варна Ларс
©

Невероятна история изникна покрай драмата с изчезналия германец Ларс Митанк.

След като бе обявена награда от 40 000 евро за намирането на 28-годишния немски младеж, който изчезна на 8 юли миналата година на летището във Варна, последвало позвъняване от София до Германия. В него се обяснявало, че Ларс живее като клошар в столичен парк. Изпратени били и снимки. Веднага фотосите били предоставени на специална лаборатория в Германия. Макар че на тях са се виждали само ухото и части от лицето на Ларс, експертите заключили, че има вероятност 80 на сто това да е издирваният вече година младеж. Частният детектив Гютик и майката на изчезналия Сандра пристигнали в София за разпознаване. Когато обаче отишли в градинката и намерили снимания клошар, се оказало, че той е почти пълен двойник на Ларс. Но бил българин. Така пропадна надеждата на родни мошеници да вземат наградата. Пропадна обаче и надеждата на Сандра, че синът ѝ е жив и е някъде в България, пише 24 часа.

От изчезването на Ларс миналото лято на летището във Варна полицаи и частни детективи ровиха за него къде ли не. През есента във Варна тръгна слух, че немецът живеел в изоставена постройка във вилната зона на крайния квартал Владиславово. После се появи информация, че бил забелязан в местността Побитите камъни. Търсиха го дори в Шумен, тъй като се предполагаше, че Ларс е тръгнал пеш за София, откъдето имал намерение да се прибере в родината си. Там обаче се оказа, че Ларс има двойник англичанин. По едно време издирваха немеца дори ловци по поречието на река Струма.

28-годишният Ларс Йоахим Митанк, работник в топлоелектрическа централа в родината си, изчезна безследно след едноседмична почивка на Златни пясъци. По време на едно от нощните излизания компанията на Ларс се сбива с футболни фенове. При мелето германецът е силно ударен по главата и му се пуква тъпанчето. По тази причина на 7 юли след преглед от лекар на Ларс му е забранено да лети със самолет. Германецът не се качва и на резервния полет към дома ден по-късно. Въпреки че отива на летището заедно с целия си багаж, след преглед от доктор той зарязва куфарите си, мобилния си телефон и паспорта и хуква да бяга през оградите на аеропорта. Оттогава следите му се губят.

По време на престоя си в Златни пясъци младежът участвал в алкохолни турове и най-вероятно е приел наркотици. Предполагаше се, че заради ефекта на дрогата Ларс е избягвал местата, където има много хора. За осигуряване на средства за издирването на младежа неговите близки и приятели организираха благотворително парти. То се проведе на 18 октомври в малкото градче Аверлак. В подкрепа на издирването бяха създадени и групи във фейсбук. Едната е на български и се казва “Намерете Ларс Митанг”, а другата е на немски.

Моля ви, помогнете ни да открием нашия приятел и колега, обърна се към варненци неговата приятелка Ели Гаворо. “Ларс е мой приятел. Познаваме се от около 7 г. Той е спокоен и уравновесен. Не е конфликтен. Тренира футбол, но не е фанатик. Работи и през последните години непрекъснато учи и се преквалифицира”, разказа Франк Сорге, приятел на Ларс.

“Здравейте, уважаеми българи! Обръщам се така към вас, защото за всичките безкрайни 160 дни и нощи нито един от вас не злоупотреби с голямата трагедия, която сполетя мен и детето ми. Моля ви, моля всеки, който знае макар и мъничка частица информация, която ще помогне да намеря сина си, да я сподели с нас. Аз съм майката на Ларс.

Той е моят божи дар и откакто го няма, няма живот за мен. И знам, че така ще бъде до края на дните ми, ако не направя всичко за неговoтo здраве, живот и щастие”, обърна се към българите майката Сандра Митанк.

“Има вероятност изчезналият преди повече от 3 месеца Ларс Митанк да се намира в района на Побитите камъни, в някое село край Девня или Аксаково. Това е една от последните информации, която разследващите старателно проверяват. Има съмнения, че Ларс се крие в някоя къща и излиза само вечер”, заяви Илиана Симеонова, асистент на частния детектив Андреас Гютик. Германският специалист се зае с разплитането на мистериозния случай.

Самият Гютик пристигна във Варна заедно с майката на изчезналия още миналото лято. Известният частен детектив заяви, че работи дори с ЦРУ и Интерпол, че фирмата му охранява папи и короновани особи. Той успя да намери следи от Ларс, които обаче и до днес не са помогнали за откриването му. “Ларс е видян до Варна, в района на село Слънчево, на стария девненски път. Там минават камиони и има много проститутки. Една от тях е говорила с него. Тя знае немски език. Направихме ѝ очна ставка с друга проститутка и наистина се оказва, че не лъже момичето.

Тя каза, че го е видяла на пътя, заговорила го е и той ѝ обяснил, че живее в един голям хотел. Правел е тикове, ходел е на една страна и понеже тъпанчето на лявото му ухо е спукано, той се хващал с ръка за дясното ухо, за да може да чува. Изглеждал уплашен. Ларс явно не е бил добре психически и може дори да не знае кой е. В района голям хотел няма, има големи ромски къщи.

Може да живее в някоя от тях, може и да бърка по кофите и никой да не знае кой е”, предположи тогава детективът. Гютик заподозря, че на Ларс е сипан синтетичен наркотик тайно в дискотеката и че това е отключило наследствено психическо заболяване.

“Възможно е в питието на Ларс да е сипан синтетичен наркотик с продължително действие. При хора като него, които не са употребявали наркотици и не са били пристрастени към алкохола, дрогата нерядко отключва параноични реакции, води до продължителни депресии и страхови неврози. Правил съм консултации с германски лекари и те казват, че подобен синтетичен наркотик 8 седмици може да е активен в организма на човек и да предизвиква тези реакции. След това той се връща отново в нормалното си състояние.

20-30 процента от хората обаче не могат да се върнат в нормалното си състояние цял живот. За хора в такова състояние дори светването на лампата и фаровете на кола могат да предизвикат стрес. Заприличват на животни в реакциите си. Но може да е имал и нещо генетично, което да се е отключило”, обясни Гютик. Той нае частен самолет да огледа района на летището във Варна, където е видян последно младият немец. В същото време майката Сандра обяви награда от 10 000 евро, която преди седмица бе вдигната на 40 000 евро, за вест или кост от сина ѝ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини