Спипаха криминално проявени лица за телефонни измами

  • 14 май 2015 09:18

  • 1321
  • 0
Спипаха криминално проявени лица за телефонни измами
©

В резултат на допълнителните полицейски действия на служители от сектор „Криминална полиция” при ОД на МВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас по повод задържаните за телефонната измама спрямо 74-годишна бургазлийка, живееща на ул. “Сливница”, осъществена на 8 май по класическата схема “пострадал роднина” за сумата от 1 050 лв., която жената оставила в кошче за отпадъци, намиращо се на площад “Триа”, М.И., 36-годишен от Бургас /използван за муле/, 37-годишния А.К. и брат му – М.К., 35-годишен, и двамата от с. Русокастро, всички криминално проявени, е констатирано, че: М.И. и А.К. в съучастие с криминално проявения К.С., 42-годишен от Бургас осъществили телефонна измама по класическия механизъм “пострадал роднина” спрямо 80-годишна бургазлийка, живееща в бл. 55 в к-с “Изгрев”.

При измамата, извършена на 23 април пенсионерката дала сумата от 2 200 лв. и златни накити. Част от парите и златните бижута са намерени и иззети. Това съобщиха от ОД на МВР – Бургас. М.И. и А.К. осъществили телефонна измама по класическия механизъм „пострадал роднина” спрямо 81-годишен бургазлия, живеещ в бл. 55 в к-с "Изгрев". При измамата, извършена на 15 април пенсионерът дал сумата от 400 лв. М.И. и А.К. осъществили телефонна измама по класическия механизъм "получаване на пратка" спрямо 70-годишна бургазлийка, живееща в бл. 47 в к-с “Зорница”. При измамата, извършена на 10 април пенсионерката дала сумата от 1 000 лв. Мъжете са задържани за срок от 24 часа.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на Пето Районно управление “Полиция”– Бургас.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1321 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини