Закопчаха мъж, използван като посредник в телефонни измами

  • 21 октомври 2011 11:21

  • 686
  • 0
Закопчаха мъж, използван като посредник в телефонни измами
©

Задържан е 34-годишен мъж, използван като посредник в телефонни измами, в Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кърджали.

Престъпна група, извършваща измами по телефона, е разкрита при съвместна работа на криминалисти от ГД „Криминална полиция” и ОД на МВР в Кърджали.

В ареста за 72 часа е задържан посредникът Е.М. на 34 години от Хасково, днес в съда ще бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража”, съобщи на пресконференция директорът на ОД на МВР комисар Валери Баранов.


Телефонният мошеник е извършил 7 измами на територията на област Кърджали, като е прибирал парите на възрастни хора в продължение на четири месеца. Той успял да събере от измамените 23 000 лв. и златни накити. Мъжът бил нает за куриер от група от Ветово, след като пуснал обява за работа в интернет. Престъпниците са действали по познатата схема за катастрофа, извършена от близък човек, при която е загинало дете и са искали пари, за да не бъде задържан шофьорът. Наетият куриер прибирал по 20 процента от събраните суми.


В хода на разследването е било установено, че същият е участвал в измамни схеми на територията на още в две области в Южна България. При извършено претърсване в автомобила на задържания са били открити сим-карти и 7500 лв. Продължава събирането на доказателства за участие на лицето и в другите измами на територията на област Кърджали, които са 10 от началото на тази година. По същия случай в други градове са задържани още лица, участвали в престъпленията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
686 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини