20 000 месечна печалба от прецакани кандидат-гурбетчии

  • 08 май 2015 06:42

  • 1391
  • 0
20 000 месечна печалба от прецакани кандидат-гурбетчии
©

По 20 000 лева на месец чиста печалба правели трима пловдивчани, които през 2012 г. бяха арестувани за интернет измами с кандидат-гурбетчии за Англия, пише в. "Монитор".

48-годишният Йордан У. имал четири фирми и около 25 служители в два офиса под тепетата. Хората му предлагали на безработните да им намерят работа във Великобритания. Служителите му били разпределени в пет екипа и се представяли пред клиентите си с фалшиви английски имена.

Освен нашенците Йордан и хората му успели да примамят в схемата си безработни от Пакистан и Филипините. Завъртели схемата още през 2007 г. и до 2012 г., когато били задържани и обвинени от прокуратурата, успели да измамят стотици безработни.

Със специална програма те извличали имейли, регистрирани в сайтове за работа и чрез сървър препращали писмата и линковете към своите служители. Служителите се обаждали, че са намерили на безработните добра работа в чужбина и искали да се преведе такса.

Тарифата им била 30 паунда за подготовката и превода. После за куриера на „фирмата” безработните се бъркали с още 16,50 евро. След „одобрение” на документите от несъществуващ работодател във Великобритания следващата такса била 60 евро. След плащането на тази сума отново се искали 16,50 евро за „куриер”.

След като безработният плати, фирмата посредник прекратявала всякаква кореспонденция. За да прикрият дирите на сумите, те били изпращани чрез фирми за парични преводи по сметка на цигани, упълномощени от Йордан У.

Последвайте канала на

1391 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини