Опитаха да прегазят журналисти с АТВ в Иракли (обновена)

  • 02 май 2015 18:34

  • 2926
  • 4
Опитаха да прегазят журналисти с АТВ в Иракли (обновена)
©

Докато проверяват сигнал за ново строителство край брега на Иракли, екип на телевизия СКАТ е бил нападнат от сина на инвеститора на обекта.

По думите им - той се е опитал да ги прегази със АТВ.

Синът на бизнесмена Добрин Иванов – Иван връхлетя срещу нас с АТВ-то си, държеше се като мутра, удряше оператора ни и се опитваше да изтръгне камерата, за да унищожи записа. Това разказват пред Флагман.бг журналистите от СКАТ ТВ – Мария Пенева и Димо Иванов, станали жертви на самозабравилия се син на строителния предприемач.

„С колегата Димо Иванов отидохме в местността Иракли по сигнал, че се застроява. На място той снимаше информационните табели, правеше и общи кадри. В един момент с бясна скорост към нас се насочи АТВ, което беше управлявано Иван Иванов, син на Добрин Иванов (собственик на фирмата, която изгражда ваканционното селище, б.а.). Той не успя да спре навреме, може би умишлено, и блъсна Димо Иванов. Иван Иванов слезе от АТВ-то и започна да дърпа и удря моя колега. Успях да извикам помощ и се обадих на телефон 112, гледката беше потресаваща. През цялото това време, докато дойде полицията Иван Иванов продължаваше с агресивното си отношение и налагаше колегата“, разказа Мария Пенева.

Пострадалият оператор Димо Иванов отиде на преглед веднага, след като се върна в Бургас. Той показваше раните, които има по врата и лявата ръка. Камерата на СКАТ също е потрошена от нападението. „Иван Иванов се държеше изключително арогантно. Каза, че всичко там било частна собственост – пътя, гората, плажа и сме нямали право да снимане“, допълни Димо Иванов.

В същото време стана ясно, че Иван Иванов е бил привикан да даде показания в РУП-Несебър. Предстои прокуратурата да реши дали да му повдигне обвинение.

Последвайте канала на

Novini.bg
2926 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
хан крум

2015.05.04 | 10:20

4
за доказани крадци...а те са такива...ръцете от китките краката от глезените...ако мърморят да им се отреже езикът.....щом правят демонстрация за ненаказуемост получават бонус избождане на очите....
Странджата

2015.05.04 | 10:19

3
Когато дойда на власт първо почвам от ИРАКЛИ !
КОЙ

2015.05.04 | 08:48

2
ИРАКЛИ Е ПОД ЗАЩИТА НА ПРИРОДАТА,ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАТ ГАДОВЕТЕ ДА СТРОЯТ НА МЕТРИ ОТ БРЕГА ?! СИГУРНО СА ЕНИЧАРИТЕ ОТ ДПС!!

2015.05.04 | 08:48

1
Частен плаж? Такова понятие в България няма! Бреговата ивица е изключителна държавна собственост! Не подлежи на приватизация, на овъзмездяване и всякакви други разпоредби! Вкарайте тези боклуци в кауша.

Добави коментар

Водещи новини