Пребили кметицата на плевенско село по лични подбуди

  • 20 октомври 2011 17:01

  • 1280
  • 0
Пребили кметицата на плевенско село по лични подбуди
©

Побоят над кметицата на Обнова Мая Минчева не е свързан с поста й. Това съобщи пресаташето на Окръжна прокуратура - Плевен Рени Кирилова. Решението е на Районна прокуратура - Левски по повод постъпилата жалба от потърпевшата.

На 13 октомври Минчева бе нападната в двора на къщата си докато приготвяла зимнина. Пред дома й спрял син автомобил, от който излязъл мъж с тъмни очила. Минчева посрещнала непознатия на портата, а той попитал за кмета и след като разбрал, че е тя, започнал да я удря.

Нападнатата жена получила няколко удара в лицето и тялото, които я повалили върху оградата на двора й. Минчева не е запомнила марката и номера на автомобила. Нападнатата кметица, която е кандидат за трети мандат, изказа подозрения, че покушението над нея е свързано с изборите.

Според медицинското на Минчева, издадено от Съдебна медицина, тя е получила тъпа травма, която е довела до болки и страдания - установени са кръвонасядания по лицето, разбита уста, охлузвания и кръвонасядания по ръката и подбедрицата.

Жалбата на Минчева се разглеждаше от прокурор Цветомир Папурков, шеф на Районна прокуратура - Левски. Той е образувал досъдебното производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Назначено е разследване. Възложено е на полицията да установят побойника, за да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Последвайте канала на

Novini.bg
1280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини