ГДБОП предотврати измама за близо 4 млн. лв.

  • 20 октомври 2011 14:27

  • 2870
  • 0
ГДБОП предотврати измама за близо 4 млн. лв.
© Булфото

Служители на ГДБОП предотвратиха неправомерно източване на капитала на търговско дружество, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Задържани са двама мъже, депозирали фалшиви документи за смяна на собствеността на дружеството. Целта им била присвояване на капитала му, възлизащ на близо 4 милиона лева.

Разследването започнало, след като управителят на дружеството подал сигнал в териториалното звено "Борба с организираната престъпност" в Стара Загора. Обяснил, че е извършил проверка в Търговския регистър и е установил, че в Агенцията по вписванията в Шумен са депозирани документи за смяна на собствеността на дружеството. Като купувач по сделката се явявал 40-годишният Я.П. от Варна. Последвала проверка на място, при която антимафиотите установили, че подаденият пакет съдържа неистински документи и след намесата им сделката била осуетена.

В хода на оперативните действия Я.П. бил засечен вчера, когато се появил отново в Агенцията по вписвания в Шумен, с нов комплект документи за промяна на собствеността на дружеството. В момента на подаването им служителите на териториалния БОП го задържали. Малко по-късно антимафиотите задържали и помощника му - И.В. на 24 години от Шумен. При претърсване в дома му са намерени и иззети документи, съотносими към случая.

Установено е, че целта на престъпната дейност на двамата е била чрез прехвърлянето на собствеността на дружеството да изтеглят капитала му, възлизащ на 3 600 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2870 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини