Експерт: В Иганово работят неквалифицирани работници

  • 14 април 2015 17:37

  • 1146
  • 2
Експерт: В Иганово работят неквалифицирани работници
© Булфото

Не можем да кажем твърдо, че взривовете в Иганово са саботаж. Това е работа на следствието и прокуратурата.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, експерт по боеприпаси и депутат от ГЕРБ. Днес Радев е бил на мястото на инцидента и е извършил оглед. Днес са гръмнали нови боеприпаси. Днес не можахме да изясним много добре дали не е допусната грешка. Нещо е станало и нещо се е случило. Моят въпрос е защо част от продукцията е останала в складовете, а не е в хранилищата? Прокуратурата не може да знае дали тези боеприпаси трябва да седят там. Според мен квалификацията на хората, които работят там не е на нужното ниво. Може и това да е причината за днешните взривове. Прокуратурата ще трябва да изяснява тези неща, каза още Радев. 

При 3000 души, които работят във ВМЗ се назначават неквалифицирани работници. Днес се запознах с една жена, химичка, която има дългогодишен опит, но работи на бензиностанция. Причината може и да е, че неквалифицираните работници получават по-малки заплати. Трябва да се засили контролът върху утилизацията. Това трябва да се направи от изпълнителната власт и аз съм убеден, че новите промени ще влязат скоро в парламента. Специалисти в България има много, но те не се назначават, защото трябва да им се плащат високи заплати, категоричен беше депутатът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1146 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.04.20 | 08:34

2
Що обиждате избирателите на Тиквата,че били прости ?Та той самия е професор на простаците,направо академик !
plodiv

2015.04.20 | 08:34

1
to ministara ne e kvalificiran a kamoli horata tam se nazna4avat na6ite ot GERP I posle ostanalite I te ako imat poznati,.I za tova vsi4ko e taka neka da go vzeme BOYKO da go prodade I horata da ostanat na ulicata,

Добави коментар

Водещи новини