Експерт: Някой не иска продукцията на ВМЗ да бъде изнесена от България

  • 14 април 2015 16:27

  • 1745
  • 1
Експерт: Някой не иска продукцията на ВМЗ да бъде изнесена от България
© Булфото

Много въпроси без отговор стоят още от мартенските взривове в цеха в Иганово, а днешните добавят и нови. Марин Иванов от Сдружението на специалистите по боеприпаси и бивш директор на завод "Терем" в Костенец смята, че случилото се е саботаж.

Притеснителното е, че следите водят към умишлено взривяване - неприсъствен ден и в двата случая, малко хора на терен, избухване на пожар, коментира Иванов.

Според него до вторите взривове се е стигнало, след като е станало ясно, че не цялата продукция е взривена при пожара през март. Той предположи, че вътрешен човек е замесен и при двата случая.

Той обясни, че взривените боеприпаси се изстрелват от земя и въздух, те са неуправляеми реактивни снаряди. Те се търсят от доста страни, но явно някой не иска тази продукция да бъде изнесена от България. Важно е да се знае за кого е предназначена продукцията, тя е направена по поръчка и тези въпроси трябва да бъдат разследвани, каза още Марин Иванов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1745 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
каката на баткото

2015.04.16 | 10:51

1
Пич за отговор се обърни към детската градина номер 36 в Люлин,защото от дАНС можеш да получиш само последната рецепта за изготвяне на домашно вино или записнатовакак епръдналняко непослушник!

Добави коментар

Водещи новини