Три камиона с нелегални имигранти задържаха на ГКПП "Дунав мост"

  • 09 април 2015 16:35

  • 2241
  • 1
Три камиона с нелегални имигранти задържаха на ГКПП "Дунав мост"
© Булфото

Двайсет и един нелегални имигранти - петима от Сирия и 16 от Ирак, са били задържани в общо три камиона с турска регистрация на ГКПП "Дунав мост", съобщиха от "Гранична полиция" в Русе.

Камионите са пътували от Турция за Германия. Те са пристигнали един след друг около 5.00 часа. Проверката с газ-анализатор в товарната част на возилото показала високи стойности на въглероден двуокис. Така бежанците - 17 мъже, три жени и дете, били открити. Те се качили в камионите, които са собственост на една и съща фирма, от Южна България.

Имигрантите и тримата шофьори са задържани.

Преди два дни на ГКПП "Дунав мост" в камион с турска регистрация бяха открити други 41 нелегални бежанци - от Сирия и от Ирак, сред които и три деца.

Районният съд в Русе реши всички те да останат в ареста до изясняване на самоличността им, тъй като са без документи. Магистратите постановиха днес постоянна мярка "задържане под стража" за двамата шофьори на камиона.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Некачествения материял,

2015.04.10 | 12:23

1
Европа произвежда много качествени шампоани.Материял за подмладяване?Кой бъбрек,друг сърце му трябва?Тарикатска работа.Бизнес правят хората.

Добави коментар

Водещи новини