Тийнейджър инсценира отвличането си

  • 18 октомври 2011 12:23

  • 1105
  • 0
Тийнейджър инсценира отвличането си
©

15-годишен вдигна полицията на крак като инсценира отвличането си във Велико Търново, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Вчера в Районно управление „Полиция”-Велико Търново е започнато досъдебно производство за отвличане по повод получен сигнал от 39-годишния О. О. от Бяла Слатина. Вчера следобед мъжът се обадил в полицейското управление във Велико Търново и съобщил, че 15-годишният му племенник, който учи и живее във Велико Търново е отвлечен от маскирани лица, които са поискали откуп от 30 000 лв. При повторно обаждане „похитителите” съобщили на О. О., че ако не предаде парите момчето ще бъде убито. Незабавно в РУП – Велико Търново е сформирана група, която започва работа по случая. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че 15-годишното момче е инсценирало отвличането си.

Същият ден то е помолило класната си от ПГАСГ „Ангел Попов” да го освободи малко по-рано от последния час. След което момчето хваща автобус за Плевен. На автогарата в Плевен го чака негов приятел – 19-годишният М. М., с прякор „Пимпо” и 21-годишната му приятелка. С лек автомобил „Опел Тигра”, с врачанска регистрация тримата отпътуват за Бяла Слатина. Точно докато са пътували, момчето е провело двата разговора с чичо си. Когато пристигат в Бяла Слатина то отсяда в дома на Пимпо. Местните полицейски служители влезли в дирите на групата и стигнали до жилището на Пимпо.

19-годишният младеж бил отведен в полицейското управление. 15-годишният му другар видял, че ситуацията вече е сериозна и напуска жилището на Пимпо и отива в своя леля, на която обяснява, че е бил отвлечен и много се страхува. Малко по-късно се обадил на чичо си, казал му къде се намира и помолил да отиде да го вземе. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1105 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини