Свещеник спипа издирван в три области мошеник

  • 17 октомври 2011 18:39

  • 1168
  • 0
Свещеник спипа издирван в три области мошеник
©
Обявен за издирване измамник бе задържан благодарение на търновския свещеник отец Славчо.
 
50-годишният Живко Д. от Смолян бил закопчан в параклиса на търновската болница, за който отговаря отец Славчо, пише в. "Борба".

По пладне мошеникът отишъл в светата обител, където заварил клисарката на църквата „Свети Николай”. Живко й казал, че кара ТИР с хранителни продукти  за този свещеник и за този православен храм, пратени от бизнесмен - приятел на отчето, който в момента бил в Русия.

Клисарката се обадила на свещеника по мобилния телефон и му казала, че благодетелят бил закъсал с помощите в Хаинбоаз и искал 120 лева за ремонт на камиона. Отец Славчо бил на служение на около 70 км по случай Петковден. Той веднага се усъмнил в дарението и се обадил на полицията. Ченгетата арестували Живко Д. в параклиса на първия етаж в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”.

„Предишния ден - четвъртък, този същият е ходил да ме търси в църквата, където клисарката също се казва Мария, като тази в болничния параклис. Явно два дни ме е набелязал за измама, но полицията е реагирала светкавично. Много подобни люде се опитват да мамят църквата, но за пръв път ми се случва да „закопчея” бандит”, каза отец Славчо.

В търновската полиция станало ясно, че Живко е обявен за общодържавно издирване от МВР в Девин и в още две дирекции за подобни измами. Той е престоял 24 часа в полицейския арест и срещу него е образувано бързо производство за измама във Велико Търново. След това е конвоиран с белезници до Девин.

Докато се вайкал край болницата и се опитвал да измами отец Славчо, бандитът предложил услугите си и на двама младежи, които току-що били изгубили близък и излизали от моргата. Живко им аправил оферта за катафалка, но нямал време да реализира нито една от схемите си, защото му щракнали белезниците.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини