Баба и дядо дадоха над 10 бона на телефонни измамници

  • 16 март 2015 12:53

  • 1763
  • 1
Баба и дядо дадоха над 10 бона на телефонни измамници
©

Двама възрастни хора от Сливен са станали жертва на телефонни измами, като са предали на непознати хора общо над 10 000 лева, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен.

При първият случай 75-годишна жена е дала на непознат 5200 лева, след като на 10 март е била уведомена по телефона, че дъщеря й е пострадала при трудова злополука. Измамникът е заявил, че пострадалата се нуждае от животоспасяваща операция в болница "Пирогов", след взрив на газова бутилка. В разговора са се включили и мними представители на пожарната, болничното заведение и здравната каса. За да няма възможност да се обади на своите близки или на тел.112, измамниците са поискали от жената да не затваря  телефона и да им продиктува номерата на банкнотите, докато
пристигне куриер на адреса.

При втория случай на 13 март мъж на 80 години е предал сумата от 5000 лева на непознат, за да освободи пратка от митницата. При телефонното обаждане той е разпознал гласа на свой племенник. Поискана му е била сумата от 5000 лева, за да се освободи пратка от 10 броя климатици - холандско производство, като парите ще му бъдат възстановени от племенника. По случаите са образувани досъдебни производства.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1763 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.16 | 18:00

1
Тези пари са на хора от старата номенклатура. Кой редови пенсионер може да скъта толкова пари, като едвам успява да върже двата края. Такива са били чиновниците ни преди години и за това държавата ни е на това дередже сега. Тъпи.

Добави коментар

Водещи новини