Николай Радулов: От 2012г. започна увеличаването на битовата престъпност

  • 12 март 2015 07:58

  • 1377
  • 3
Николай Радулов: От 2012г. започна увеличаването на битовата престъпност
©

От 2012г. започна увеличаването на битовата престъпност. От тогава насам постоянно се палят автомобили. В по-големите градове не забелязваме колко много се е увеличила престъпността. Много престъпления от рода на пребиванията и ограбването остават нерегистрирани. На лице е увеличаване на престъпността, но според регистрите намалява, това е лош показател, показващ че хората са оставени да се оправят сами, каза бившият главен секретар на МВР Николай Радулов в ефира на ТВ7.

Трябва да обърнем внимание на отношенията между хората. Всички сме неангажирани, трябва да изискваме активна позиция и към органите на МВР. Тогава, когато има отказ за изпълняване на задълженията, трябва да настояваме да си свършат работата тези, от които зависи нещо. Полицията и МВР имат системообразуваща функция. Проблемът в съдебната система е, че решенията трябва да се вземат по-бързо. Не е редно да се чака по 1,2,3 години, категоричен бе криминалният психолог проф. Калин Гайдарски.

Има много престъпления, в които не са заловени престъпниците. Полицията беше много пасивна във Велико Търново докато хората не излязоха навън. Чак тогава взеха да намират вещи на загиналата Вероника. При положение, че имаме МВР с 50 хил. души и над 120 хиляди охранители се усеща, че имаме нарастване на всякакъв вид престъпност, допълни Радулов.

Чувството за несигурност се увеличава в хората. Трябва да обърнем внимание на превантивните функции на МВР. Това е технология, която я има от десетилетия. Въпрос на работа е. Нека полицаите бъдат оставени да си вършат работа, а не да им се дава чужда такава. Нека да се оставят да са самостоятелни, каза Гайдарски. Липсват елементарни пособия и консумативи, с които би трябвало служителите на МВР да си вършат работата.

Последвайте канала на

1377 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.13 | 00:31

3
по строги наказания и ще се оправи всичко бе, стига сте се вайакли и коментирали, не жалете престъпниците...
българин

2015.03.12 | 18:26

2
Явно не сте в час. Битовата престъпност се разраства от 1998 г. Не замазвайте проблема!!! Ние които всеки ден се сблъскваме с нея, знаем най-добре. Спасението е: Връщане на смъртната присъда!!!!

2015.03.12 | 18:26

1
не само смъртната присъда, а и строги наказания за всичко, 20лв да открадне и да лежи 5г после дали ще смее

Добави коментар

Водещи новини