Проверяват оръжията на Цар Киро

  • 16 октомври 2011 21:31

  • 2614
  • 0
Проверяват оръжията на Цар Киро
©

Полицията проверява оръжията, намерени в имота на Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от - Цар Киро, пише в. 24 часа.

Проверката ще установи дали с тях е извършвано престъпление. Преди изданието синът на Цар Киро Ангел Рашков заяви Това с намерените пистолети е инсценировка, никога не съм чувал в къщите ни да се съхранява оръжие. Той е категоричен, че не си е купувал револвери и пистолети. Никога не бил виждал конфискуваните боеприпаси, нито имал представа как те са се озовали в къщата на починалия му преди 2 г. брат Иван.

От районната прокуратура в Асеновград обаче са сигурни, че за инсценировка не може да се говори. Невъзможно е оръжията да са подхвърлени нарочно в къщата в Катуница, убедени са разследващите.

В специален тайник на тавана в петък следобед бяха намерени автоматичен пистолет "Узи" със заглушител с два пълнителя и 45 патрона, револвер "Смит и Уесън" с 3 патрона, пистолет "Браунинг", автоматично оръжие без марка и модел със заглушител и пълнител, друг пълнител с 20 патрона и 101 патрона с различен калибър. Полицаите са открили и 8 опаковки амонит и 10 пресовки с взрив. Цяло чудо е, че арсеналът не е гръмнал при опожаряването на къщата по време на размириците в Катуница. Според експертите взривяването на пресовките става със специален детонатор. По тази причина не се е стигнало до взривове и разрушения в нощта на пожара.



 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини