Наглите към похитени: Какво да режем - пръст или ухо?

  • 15 октомври 2011 16:20

  • 2982
  • 1
Наглите към похитени: Какво да режем - пръст или ухо?
© булфото

"Какво да ти режем - ухо или пръст", питали Наглите, докато държали в плен Михаил Краус и Венислав Величков, пише Труд.

Това казал пред Софийския градски съд защитеният свидетел срещу бандата за отвличания Найден Недев. Мъжът бе разпитван пред съдебния състав близо 2 часа в петък. За да се гарантира сигурността му, на разпита нямаха право да присъстват прокурорите, защитата и Наглите.

“Мога да ви разкажа за две отвличания. В групата ме вкара Валентин Михайлов-Вальо Ихтимански (също защитен свидетел - б. а). Каза ми: Ела да свършим тука една работа да изкараш някой лев”, разказва Недев. По думите му той бил заведен от Ихтиманския в къщата, където е държан под ключ Краус. Там били Прокопи Прокопиев-Поли Културиста, Ихтиманския и Ивайло Ефтимов-Йожи.

“Казаха ми, че трябва само да давам храна на похитения и да изхвърлям отпадъците. Тогава аз не знаех кой е отвлеченият. Не се интересувах. Знаех, че не е здравословно да любопитствам”, продължава Недев. Затова и не бил наясно кой е участвал в похищението на Краус. Подочул, че не са Поли и Йожи. “Не знам и кой отряза пръста на Краус. Чух веднъж как Поли и Йожи се караха, че трябва нещо да предприемат. Поли пита Краус какво иска да му отрежат”, спомня си свидетелят. При тия думи той излязъл от стаята, където бил Краус, и не видял кой е рязал пръста му. “Предполагам, че не е бил Йожи, защото когато стана дума за това, той пребледня. После само го видях да излиза от стаята с отрязания пръст в латексова ръкавица”, казва Недев. По думите му след този случай той си тръгнал.

“Не издържах на това напрежение. Затова и не получих пари. Йожи каза, че няма да ми даде, защото съм си тръгнал, преди да е свършена работата”, казва Недев. Пред магистратите той обяснява, че въпреки това е бил повикан да съдейства и при пазенето на Венислав Величков.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2982 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.03 | 09:45

1
sega e vash red da vi otrejat po neshto ,yshence ili prschence ,ako moje i cialata raka ,zashto ne edno vreme e imalo zakoni sega niama taka che ne se pritesniavaite

Добави коментар

Водещи новини