Закопчаха двама крадци при спецоперация в София

  • 14 октомври 2011 16:08

  • 2059
  • 0
Закопчаха двама крадци при спецоперация в София
© Булфото

Двама мъже, специализирани в улични грабежи, са задържани при спецоперация на столични полицаи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Само за няколко дена криминално проявените и осъждани грабители нападнали четири жени.

В рамките на специализирана полицейска операция служители на столичното Второ РУП задържаха двама извършители на улични грабежи. В оперативно-издирвателните действия за установяване самоличността на грабителите участвали и служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към СДВР, както и служители на районното управление в Елин Пелин.

Разследването на криминалистите започнало след като във Второ РУП постъпили три сигнала за грабежи. Първият бил подаден на 10 октомври т.г. от 78-годишна софиянка. Възрастната дама се оплакала, че същия ден била нападната от неизвестен мъж в ж.к. „Надежда 2”. Той издърпал от ръцете й чанта, в която били личните документи на жената и сумата от 215 лева. На следващия ден в районното управление възрастна столичанка на 71 години съобщила, че отново в същия жилищен квартал била блъсната на земята от непознат.

След като издърпал от ръцете й дамска чанта, в която освен документ за самоличност, носела и 230 лева, извършителят избягал от местопрестъплението с тъмен на цвят лек автомобил. След нападението жената била настанена за лечение в болница с фрактури.
Вчера във Второ РУП постъпили още две жалби за улични грабежи, извършени по идентичен начин. В ж.к. „Лев Толстой” мъж издърпал от ръцете на 41-годишна дамска чанта с лични документи, мобилен телефон, козметика и 40 лева. Жертвата казала на полицаите, че нападателят се движи с малък, тъмен на цвят автомобил. Около час по-рано същия ден, на трамвайна спирка в кв. „Триъгълника” неизвестен нападател издърпал от врата на 42-годишна жена два златни синджира.

Благодарение на подробните описания, дадени от някои от жертвите, полицаите бързо успели да влязат в дирите на грабителите и вчера двамата криминално проявени и осъждани мъже - Т.М. /27 г./ от Добрич, пребиваващ на територията на София без постоянен адрес, и С.В. /28 г./ от Елин Пелин, който има адресна регистрация в столицата – били заловени. При претърсвания на адресите на двамата задържани, както и на лек автомобил „Пежо 106”, управляван от С.В., са открити и иззети част от откраднатите вещи.

Двамата мъже ще останат в ареста за срок до 24 часа. Предстои доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура.
Установено е, че двамата са съпричастни към извършването и на други грабежи на територията на столицата. Действията на разследващите продължават.

Последвайте канала на

2059 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини