Григор Лилов: "Червеите" не са създадени заради протестите

  • 15 февруари 2015 18:48

  • 4292
  • 3
Григор Лилов: "Червеите" не са създадени заради протестите
©

Мит е, че операция "Червеите" е създадена заради протестите срещу назначаването на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за председател на ДАНС. Началото й е поставено на 19 септември, за да се изпревари постановление 43 от 23 октомври 2013 г. на Министерски съвет. Това обяви в предаването "120 минути" по БТВ журналистът Григор Лилов.

Постановлението е за предоставяне на информация и данни за въвеждане в информационната система на Европол. "Някой е искал да модифицира системата за интересите си и да изпревари въвеждането на системата на Европол", каза Лилов и припомни писмото на седемте посланика от ЕС, с което те поискаха оставката на ръководството на Софийски градски съд.

Под писмото, публикувано на 12 декември 2014 г., се бяха подписали първите дипломати на Австрия - Роланд Хаузер, на Белгия - Аник ван Калстер, на Дания - Кристиан Кьонигсфелт, на Обединеното кралство - Джонатан Алън, на Холандия - Том ван Оорсхот, на Финландия - Хари Салми, и на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан.

"Нормално е да има база данни с факти за всички. Тя е създадена от контраразузнаването и продължава да се обновява. Ненормалното е, че големи масиви от тази база данни се съхраняват на друго място. На 2500 км от тук, по-точно в Москва, заради което нашите партньори са освирепели, тъй като е засечено изтичане на особено големи обеми информация", разкри Лилов.

Според Лилов хората, които управляват масивите за частни цели са обединени от няколко общи признака. "Първият е, че са или от Пазарджишко, или от Плевенско, вторият е, че принадлежат към Национална служба "Контраразузнаване", карат едни и същи коли - "Волги", което означава, че са им подарени от едни и същи хора и накрая - практически се оказват несменяеми или ако временно изпаднат от своите позиции, после ги връщат и то различни партии", посочи Лилов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4292 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.13 | 15:53

3
а какво още не се казва ? че всички данни на български граждани са изнесени в няколко посоки ??
AJ4A

2015.03.13 | 15:52

2
С една дребна, но съществена поправка: г-н Лилов, не става въпрос за ЧАСТНИ ЦЕЛИ, а за служба в полза на чужда държава, за ИЗМЯНА НА РОДИНАТА В ПОЛЗА НА РУСИЯ!!!! Фактът, че ".... после ги връщат и то различни партии" само доказва, че цялата политическа класа ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИТЕ НА КРЕМЪЛ, КАКТО НА БАЛКАНИТЕ, ТАКА И В ЕС И НАТО!!!!
Това вече не е държава

2015.03.13 | 15:52

1
Пълен развален бостан ! Плашило не му трябва !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини