Разкриха схема за данъчни измами за 1 млн. лв.

  • 13 февруари 2015 15:46

  • 4618
  • 6
Разкриха схема за данъчни измами за 1 млн. лв.
©

При съвместна акция на НАП, МВР и Агенция "Митници" е била предотвратена щета за над 1 млн. лв. от невнасяне на ДДС в  хазната, съобщиха от НАП.

Акцията е започнала на 10 февруари, като са били проверени пет данъчни склада на територията на София, Перник и Пловдив.  Установено е, че в четири от данъчните складове са налични количества гориво на четири фирми, които участват в схеми за данъчни измами. За обезпечаване на вземането на хазната са запорирани около 400 тона гориво (бензин, газьол, биоетанол и  газ пропан-бутан).

По време на акцията е станало ясно, че всички четири дружества имат фиктивни собственици от рискови социални групи, които не подозират, че притежават бизнес с обороти за милиони левове.

Фирмите, собственост на маргинални лица, декларирали внос на гориво от страни от ЕС, плащали дължимия акциз, за да освободят  движението на стоката от данъчния склад на територията на страната, но в крайна сметка така и не заплащали ДДС след реализирането на продукцията, обясняват от НАП.

И на четирите фирми са назначени данъчни ревизии, като резултатите ще станат известни до няколко месеца. Бъдещите вземания на хазната вече са обезпечени със запорираното гориво.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4618 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.02.15 | 18:27

6
И така този бизнес е от 20 години.КОИ и ЗАЩО ли не иска или не може да го спре.Само не казвайте че една държава ако има желание не може да спре това.
Мендов

2015.02.14 | 12:49

4
Ами, като си седиш в къщи и не знаеш изобщо за какво става дума, лесно ти се вижда. Ако започнеш да го правиш и понаучиш нещо, виждаш че е невъзможно. Това не е български патент. В "бялата" Европа, тези измами са много по-големи, но там за разлика от тук и производителността на труда е висока и всичко им е наред, така че не удрят пряко тези измами икономиката и живота им.

2015.02.15 | 18:26

5
Aло Мендов искам само да отидеш в Англия и да пробваш да източиш ддс, да не си внесеш данъците, да не си платиш глобата или не дай си Боже да не платиш заплата на твои работник.Пробвай и успех.
Мендов

2015.02.14 | 12:48

3
През 2009 г. имах среща с представители на холандската финансова полиция. Разказаха за случай при който такива мошеници, чрез така наречената схема "карусел" нещо като въртележка, са източвали ДДС всеки месец на стойност 25 мил. евро, като плащането ставало точно в Англия. Холандците не бяха много възхитени от работата на колегите им от Англия, които били предупредени от тях няколко месеца предварително. Накрая се задействали. Схемата била прекратена и оставащите за изплащане нови 25 мил.евро не били изплатени. "Играчите" съдили държавата, после пренесли спора в международния съд. Познайте кой спечели делото, попитаха ни холандските полицаи с такъв тон, че ни беше ясно кой е спечелил спора. Същото се случва и в България . Схемите са международни, като в рамките на ЕС се водят вътрешни доставки, тоест все едно сме една държава. Докато сделката мине през няколко държави, а хвани края и . Накрая една от държавите плаща.Но какво да ти обяснявам. Те хората ги знаят тези неща и трудно се доказват, трудно се разкриват, /съ/ участват и някои длъжностни лица. Абе не е толкова просто, колкото си мислиш.
загуга на време

2015.02.14 | 12:48

2
Е мендов най накрая каза същото което казах аз в началото.Съ(участват) длъжностни лица без които схемите няма да минат никаде по света.А разликата е че в нормалните държави тези лица ще влязат веднага за дълго време в ЗАТВОРА.А ти тръгна да ни обясняваш колко било било сложно и как заговорът бил даже международен.

2015.02.14 | 09:19

1
a kade sa 4-ta milqrda?

Добави коментар

Водещи новини