"Хирург" прибра 3000 лв. за "операция на счупен крак"

  • 13 февруари 2015 11:47

  • 2355
  • 0
"Хирург" прибра 3000 лв. за "операция на счупен крак"
©

Павликенски полицаи работят по разкриване на телефонна измама по схемата "пари за операция на близък". Вчера в полицейското управление съдействие потърсил мъж от Варна.

Той обяснил, че в сряда около 19,00 ч. на домашния телефон на майка му – 81-годишна жена от Павликени, се обадил непозтат мъж, който се представил за лекар- хирург от великотърновската болница. В разговора непознатият заблудил възрастната жена, че приятелката й си е счупила крака и за лечението й ще са необходими пари.

Доверчивата жена веднага изявила готовност да помогне и дори обяснила, че може да даде 3 000 лв. В последствие тя била уверена от събеседника си, че пред жилището й ще бъде изпратен лекар, който да вземе парите. Час по-късно тя предала сумата от 3 000 лв. на непознат млад мъж на видима възраст около 35 години, висок около 170 см, с черна къса коса. По-късно жената споделила с близките си, които се усъмнили в истиността на историята и след като се уверили, че се касае за измама, сигнализирали полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини