Разпитват членове на ВМРО за лихварство

  • 13 октомври 2011 13:29

  • 1544
  • 1
Разпитват членове на ВМРО за лихварство
© Булфото

Председателят на Общинския съвет в град Суворово Данаил Йорданов е един от двамата разпитвани от полицията във Варна във връзка с иззетите 335 дебитни карти от заложна къща в града.

Другият разпитван е Любомир Димов. И двамата са кандидати за общински съветници от ВМРО, установи проверка на Novini.bg.

Данаил е досегашният шеф на общинският съвет в Суворово, а Любомир е бил член на съвета. В понеделник в дирекцията на МВР в морската столица с били получени три сигнала от граждани на Суворово, че две заложни къщи в града отпускат заеми срещу дебитните карти на длъжниците. Служители на „Икономическа полиция” моментално направили проверки в заложни къщи “Шидеров 2009 ЕООД” и „Кредитори” в Суворово, като се оказало, че на първата управител е Любомир Димов, а на втората Данаил Йорданов.

Лихвата по кредита е била 3%, а таксата за обслужване – 17% месечно. Така получилите кредити е трябвало да плащат по 20% от кредита под формата на месечна лихва. Всеки месец лихварите теглели “полагаемата” им се сума от банковите карти на длъжниците си, като главницата оставала непокрита. Така се практикувало до погасяване на заема.

Иззети са 335 банкови карти, 254 заложни билета, в които изрично е вписано, че в залог за получената сума гражданинът залага банковата си карта на заложната къща, 2 компютърни конфигурации, лаптоп и записващо устройство. От полицията уточниха, че временния имунитет няма да повлияе на разследването срещу двамата войводи, тъй като след като минат изборите, дори те да влязат в общинския съвет, ще отговарят пред закона. Към момента следствените действия продължават под наблюдението на Варненска окръжна прокуратура.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1544 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2011.10.13 | 17:18

1
Ето истинските убийци на сестрите Белнейски - http://vbox7.com/play:b737badd Това предаване е засекретено веднага след излизането си. Убийците на Белнейски са Румен Петков (бивш министър на МВР) и негов приятел (някаква мутра от Пещера)

Добави коментар

Водещи новини