Жена даде 1200 лева и златни накити на мним полицай

  • 10 февруари 2015 11:51

  • 1175
  • 0
Жена даде 1200 лева и златни накити на мним полицай
©

Жена на 62 години от Каспичан е дала 1200 лева и златни накити на телефонни измамници, съобщиха от ОД на МВР в Шумен.

В полицията в Нови пазар е получено съобщение от жената, че на 7 февруари вечерта на стационарния си телефон получила обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител. Той обяснил, че дъщеря й е блъснала човек с автомобила си, който загинал. Впоследствие казал, че я очаква наказание "лишаване от свобода" от 8 до 18 години. В разговора се намесила и жена, която плачела и се представила за дъщеря й. "Полицаят" обяснил, че "дъщерята" не трябва да говори повече, понеже ченето й е счупено. Заявил, че случаят може да бъде прикрит и попитал възрастната жена за налични златни накити и дали има възможност да отиде до терминално устройство и да изтегли пари. Разговорът прекъснал.

Мъжът се обадил отново и жената му продиктувала и номерата на мобилните си телефони. След като изтеглила 1200 лева и приготвила златни накити, се уговорили да изпрати до дома й човек, който да получи парите и накитите. Около полунощ пред дома й в Каспичан дошъл мъж, който получил парите и накитите. Пред полицейските служители жената обяснила, че щетата е в размер на около 2000 лева, а мъжа, на когото предала парите, описала като средно висок и слаб. Образувано е досъдебно производство. По случая работят служители на РУ на МВР в Нови пазар.

От полицията напомнят на гражданите при подобни случаи веднага да позвънят на телефон 112, да се свържат с близките си, да не се съгласяват да дават пари, да не съобщавайте лични данни, информация за банкови сметки и номерата на мобилните си телефони.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1175 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини