Сребро и цигари заловиха на Дунав мост

  • 05 февруари 2015 16:39

  • 1014
  • 0
Сребро и цигари заловиха на Дунав мост
©

800 кутии цигари заловиха русенските митничари за денонощие, съобщават от митницата. 1200 кутии от тях заедно с над половин кг сребърни накити са открити в автобус, пътуващ по линията Истанбул-Букурещ.

Съвместен екип на Митницата Русе и Гранична полиция е засякъл автобуса с турска регистрация на ТИР паркинг "Байкал" край село Обретеник вчера вечерта. Пред митничарите водачът на автобуса С.Е. /37г./ признал, че носи около 600 кутии цигари. Превозното средство и всички пътуващи в него са отведени за проверка в митническото хале на Дунав мост. При извършената щателна проверка митническите инспектори открили двойно повече от "признатите" от шофьора количества цигари. Те били укрити на 4 места в 4 полиетиленови чувала под седалки в автобуса. Според признанията на шофьора той ги бил закупил от човек в Турция на цена 4 евро за стек.

Освен цигарите на задната седалка на автобуса, под възглавница, митничарите са открили и два пакета с ювелирни изделия от бял метал. Накитите имат щемпел за сребро. Общото им тегло е около 600 грама. Никой от пътниците или водача не си признал да е собственик на откритите накити. Предстои да им бъде извършена експертна оценка.

В багажното отделение на автобуса са открити и множество нови резервни части за автомобили без документи за произход.

Други около 600 кутии цигари са открити ден по-рано в кабината на турски ТИР, пътуващ за Румъния.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1014 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини