Пиян водач на товарен автомобил предложи подкуп на полицаи

  • 28 януари 2015 14:43

  • 1282
  • 0
Пиян водач на товарен автомобил предложи подкуп на полицаи
©

Служители на РУ - Велико Търново установиха водач на турски товарен автомобил, употребил алкохол и предложил подкуп на униформените, за да осуети проверката, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тази нощ около 0,30 часа, бдителни граждани сигнализирали в полицията, че водачът на турски товарен автомобил, движещ в посока от Велико Търново към Гурково е седнал зад волана след употреба на алкохол.

По маршрута незабавно е изпратен полицейски екип. На няколко километра преди с. Вонеща вода, в посока град Гурково, униформените спрели за проверка автомобила-влекач, с прикачено полуремарке "Даф", управляван от 34-годишния И.О., турски гражданин.

Докато течала проверката шофьорът хвърлил в патрулния автомобил 6 пакета цигари и две бутилки алкохол. Той бил изпробван с техническо средство и апаратът е отчел 1,28 промила. И.О. е отказал кръвна проба за химичен анализ.

Задържан е за срок до 24 до часа по ЗМВР. По случая в РУ–Велико Търново е образувано бързо производство срещу водача на турския автомобил за престъпление по чл.304 ал.1 и чл. 343 Б от НК.

Последвайте канала на

1282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини