Заляха колата на кмета на Кресна с киселина

  • 11 октомври 2011 15:49

  • 7836
  • 2
Заляха колата на кмета на Кресна с киселина
©

Неизвестни заляха с киселина личния автомобил "Опел Зафира" с регистрационен номер Е 4888 ВС на кмета на община Кресна Илиян Кръстев.

Возилото било паркирано на ул. "Тиса" N8 пред дома на градоначалника, който в момента е в платен годишен отпуск заради предизборната си кампания. Кръстев открил увредения си "Опел" рано сутринта вчера, когато тръгвал по задачи, пише "Струма".

"В неделя вечерта автомобилът беше невредим. По всяка вероятност вандалщината е извършена след 03:00-04:00 часа. Улицата е осветена, което означава, че престъплението е извършено за секунди, за да не бъде забелязан извършителят", коментира пред репортер на "Струма" инж. Кръстев.

Стъписан от гледката, той веднага сигнализирал в местния полицейски участък, откъдето дошли дознатели. Районът бил временно отцепен, направен е оглед на местопроизшествието, съставен е протокол и са взети проби. Ченгетата установили, че вследствие на разяждащата течност по-голямата част от боята на колата - четирите странични врати, горният и предният капак, е унищожена.

"Колата беше обилно обляна. Направено е така, че да се налага цялостно боядисване, което ще ми струва не по-малко от 3000 лв.", заяви Илиян Кръстев.

В Кресна вчера през целия ден се шушукаше за вандалщината, а хората гадаеха кой е залял с киселина кметската кола.

Самият кмет не остана безразличен и представи своя версия за вандалщината. Той разтълкува деянието като предупреждение за предстоящия вот и евентуалното му отказване от участието в него. Инж. Кръстев обясни още: Сигурен съм, че хвърлянето на киселина е вследствие на предизборните страсти в Кресна. Имена не искам да споменавам, но на такова ниво може да падне само един от общината и хората от щаба му. Единствено той ще си позволи да работи с подобен вид заплахи, явно повлиян от страх и да не ме преизберат хората за нов мандат. Другият вариант е някой да е засегнат от мен в качеството ми на кмет, което обаче не ми се вярва, защото винаги съм се старал да не отивам в крайности, категоричен беше Кръстев.

Говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград Весела Стоилова заяви, че по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за посегателство срещу чужда вещ.

През последните 4 години, в които управляваше Кресна, Илиян Кръстев си спечели гнева и омразата на началника на местното "ВиК" дружество Милчо Караджов, който в момента е кандидат за кмет от ПП "Атака". Двамата не съумяха да работят заедно, а само преди около два месеца Кръстев го предаде на прокурор с обвинението за системно превишаване на власт и права и финансови злоупотреби във водното дружество, вследствие на което общината търпи огромни парични загуби.

В сигнала си до държавното обвинение Кръстев подробно описа как Милчо Караджов е сключил анекс към договор за безвъзмездно ползване на трасе от фирма "Кресна Електрик" с управител Тодор Димов без разрешение на Общинския съвет. Според твърденията на кмета с тази сделка за три години Караджов ощетил общината с 54 000 лв. и нито веднъж не представил отчет за постъпилите средства в сметките на "ВиК" - Кресна и съответно за изразходването им. Не са тайна приятелските връзки на Караджов и Димов. Неведнъж пък Караджов обвинява Кръстев в лъжи и манипулация.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7836 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Aaxaxa

2012.02.07 | 21:25

2
Чупете, трошете........ всичко е държавно, всичко е купено с наши пари.... парите на данъкоплатците. Аз ПОЗВОЛЯВАМ да чупите моята собственост!!!
kinesiotapebg.eu

2011.10.12 | 10:34

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Водещи новини