Кметът на Пазарджик си нае охрана

  • 19 януари 2015 15:32

  • 2996
  • 5
Кметът на Пазарджик си нае охрана
© Булфото

Кметът на Пазарджик Тодор Попов си нае охрана по настояване на разследващите и на семейството му след екзекуцията на дясната му ръка Татяна Стоянова.

Първоначално той не желаеше да се движи със защита, но в хода на проверките, извършвани от криминалистите, станало ясно, че градоначалникът е потенциална мишена на килъра, съобщава "Марица". Седми ден след атентата срещу Стоянова няма заподозрян по делото, образувано от Окръжна прокуратура срещу неизвестен извършител. Убийството стана около 18.40 ч. миналия понеделник в гаража на Татяна на ул. "Димитър Греков" в Пазарджик.

Работните версии на криминалистите все още са неясни. При всички положения обаче в тях влиза и личен любовен мотив за извършване на престъплението. Тройна съдебномедицинска експертиза назначи прокуратурата, за да се установи кой от петте куршума, изстреляни в Стоянова, е бил пръв и кой е предизвикал смъртта. Запознати с разследването коментираха, че килърът е могъл да си тръгне след първия изстрел.

Патронът се е забил директно в челото на жертвата и е излязъл през гърба. Това беше и причината, заради която първоначално беше съобщено, че Татяна е била умъртвена с шест патрона. Впоследствие стана ясно, че освен в главата тя е била простреляна в областта на сърцето и стомаха. Съдебните медици са на мнение, че това са изстрели, последвали след първия смъртоносен.

Ако причината за смъртта на кметската пиарка се корени в общината, разследващите ще бъдат твърде затруднени да определят коя от фирмите, имала вземане-даване с институцията, е с най-засегнати интереси. От разследването става ясно, че голяма част от фирмите не са пускали фактури за извършваните от тях дейности. Причината била във внасянето на ДДС. Опитът сочел, че когато се пусне фактура, фирмата трябва да внесе данъка, независимо от това, че плащането не се извършва веднага или се протака с месеци.

Разпитани са над седемдесет души от обкръжението на Татяна Стоянова. Все още не може категорично да се каже дали тя по някакъв начин е ощетила нечии интереси и дали това е причината за смъртта.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2996 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Старшина Георгиев

2015.06.29 | 08:28

5
Охраната няма да те спаси...!!!
РЕДАКТОР

2015.06.29 | 08:28

4
Епитропов, патрон може да се забие в чело, ако го метнеш силно с ръка или с прашка. Ако е изстрелян от огнестрелно оръжие, в челото се забива КУРШУМ !!!
Гоги

2015.06.29 | 08:28

3
Крадливото и уплашено кметле си е такова.Питам се тия овце от Пазарджик какво чакат, че не го прогонят в гори тилилейски...
Revaersal

2015.06.29 | 08:28

2
Лошо е да го казвам , но старата мъдрост казва за умрелия или нищо или хубаво . Е как да кажеш хубаво за тая крадла ( както излиза ) която е източвала парите от нашите данъци ?!?! И си е живяла като бохем с нормална заплата . Междудругото съм сигурен че измамите в община Пазарджик след този случай ще намалеят . Само че за такива хора като няма съд , това е начина за съжаление !
сдн

2015.06.28 | 22:52

1
То ,ако имаше потенциална опастност за него ,щеше да е първия ,а не сега да се говори за измислени охрани .Версията е икономичиска .Кмета е в час ,за какво му е охраната

Добави коментар

Водещи новини