Гардове издали бандата на Мила Георгиева

  • 19 януари 2015 07:19

  • 11678
  • 1
Гардове издали бандата на Мила Георгиева
©

Двама гардове, охранявали сина на Мила Георгиева са издали бандата, ръководена от нея. Това стана ясно в спецсъда, който по настояване на прокуратурата в събота късно вечерта остави Мила и още четирима, смятани за нейни съучастници. Пуснат под домашен арест бе единствено биологичния й брат - Ангел Иво Ангелов, тъй като имал дете с вродено заболяване, за което трябва да се грижи.

Групата на Мила бе разбита във вторник. Тя доби известност като Кулишевата банда, тъй като Мила е доведена дъщеря на бившия шеф на Агенция „Митници" Христо Кулишев. Обвинени зя участници в групата са  доведеният й брат на Мила и син на митничарския шеф - Максим Кулишев, бившият й съпруг Михаил Георгиев, синът им Мартин, който се издирва, биологичният й  брат  Ангел, племенникът му Мирослав Стоянов и Георги Божилов-Жоро Тениса.

Късно в събота съдия Пламен Евгениев прецени, че има достатъчно доказателства, които подкрепят обвинението. В него се твърди, че от 2012 г до арестите във вторник, бандата се е занимавала с поръчкови убийства, палежи, побоища и наркотрафик. Това се потвърждавало от свидетелите Александър Шаламанов и Петър Колев, които охранявали избягалия син Мартин, пише "Труд".

В показанията си те очертали цялата структура на престъпния бизнес на групата.  Шаламанов разяснил, че бандата държи склад за контрабандни цигари в село Горна Малина. Там имало и оранжерия за марихуана. А Колев допълнил, че нареждания в бандата дават Мила и Мартин. Мила се занимавала с ДДС измами и трафик на кокаин през Гърция. „Мила говореше, че истинските пари са в трафика, не на улицата", заявил той.

Свидетелите разказали, че Кулишевата банда стои зад опитите за убийство на Тихомир Дочев-Мравката, по чиито джип бе стреляно през април м.г. Отговорни били и за опита за покушение на сочения за дясна ръка на кокаиновия крал Брендо - Георги Семерджиев-Жоро Шопа. Те поставили взрив и на паркомястото на Радостин Бързанов-Радо Слънцето в Слънчев бряг. Освен това Мартин поръчал да бъде запален автомобил на негов съсед, защото паркирал на мястото му. Дал поръчка и да се драсне клечката на къщата до неговата, защото се надявал след пожара, комшията да му продаде имота си.

Съдия Евгениев обясни, че нито един от обвиняемите няма да се укрие, но излезе ли на свобода може да извърши ново престъпление. Склони да пусне единствено Ангел Ангелов заради детето му, което се нуждае от постоянни грижи. От думите на съдията стана ясно и, че не е дал вяра на обясненията на Максим Кулишев, че откритите 168 грама марихуана са лекарство за неговата глаукома. Пред магистрата Кулишев обясни, че използването на конопа му било препоръчано от лекар, тъй като никое друго лекарство не било толкова ефикасно.

Решението на съда не е окончателно. То може да се обжалва пред спецапелативния съд идната седмица.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11678 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
svidetelka

2016.05.31 | 12:11

1
шами свидетелката пу*ка и половина

Добави коментар

Водещи новини