Фриц - Жули Жоасен: Братята Куаши бяха мили хора

  • 18 януари 2015 14:11

  • 2577
  • 3
Фриц - Жули Жоасен: Братята Куаши бяха мили хора
© Булфото

С братята Куаши имаме бизнес връзки – с дрехи, с обувки, ние ги препродаваме. От юли не сме се чували. Оттогава им загубих контакта, поне със Шериф. Разбрах, че той е бил болен. Това заяви в интервю за "Франс 2" Фриц Жули Жоасен, цитиран от БНР.

Жоасен разказа, че след юли не се е виждал с братята, но са се чули 2-3 пъти по телефона. "Не знаех нищо от това, което те ще правят. Разбира се, че съм изненадан, защото те бяха мили хора", каза Жоасен, който е познавал братята от 5 години и повече. Той твърди, че няма нищо общо с радикалния ислям.

"Аз съм мюсюлманин и понякога се опитвам да бъда практикуващ мюсюлманин. Не съм правоверен и примерен мюсюлманин. И аз допускам грехове. Не са с мен радикалните. Ако бях радикален, щях да бъда в Париж по това време", обясни Жоасен.

Единственият момент, който Жоасен е изпуснал нервите си е бил, когато е бил запитан дали чете „Шарли Ебдо“ и дали смята, че карикатурите, публикувани там, са си „заслужили“ атентата. "Не казвам, че това, което са направили „Шарли Ебдо“ е лошо, но ако искат да окарикатуряват религия – да бъдат всичките, а не само исляма. Гледат на нас като на терористи. Понеже съм се срещнал с хора, които са направили нещо лошо в живота си, значи съм терорист. Това не е нормално. Значи всички, които се срещат с такива хора, са терористи. Ако трябваше да подготвям атентатите, щях да остана в Париж. Нищо не съм подготвял", категоричен бе Жоасен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2577 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.01.19 | 18:51

3
Ето това са страшните терористи , които деистваха като елитни командоси !!!!

2015.01.19 | 11:10

2
TE elitnite sa v amerika,vseki den gi gledame po filmite.v arabskite nikoga nyama nasilie samo lubov i izneveri,no amerikanskite samo voyna i atentati.ya kajete koi sa teroristi???
777

2015.01.19 | 10:02

1
не е редно да се обвинява човек без неоспорими преки доказателства.

Добави коментар

Водещи новини