Моряк е починал на кораб във Варна

  • 17 януари 2015 14:13

  • 4736
  • 3
Моряк е починал на кораб във Варна
© Булфото

Турски моряк е починал при инцидент на борда на кораб под турски флаг, чакащ на рейд във варненското пристанище. Случаят е станал на 8-ми декември 2014-та г., но бе оповестен едва вчера, съобщава БНР.

43-годишният мъж е паднал в хангара на кораба, а по-късно умира вследствие на инцидента.

Капитанът на кораба е изискал помощ незабавно. От Морска администрация са предали сигнала в Бърза помощ през тел. 112. От спешния телефон отговарят, че ще изпратят линейка.

„Казах, че ще ги чакаме на Морска гара, за да вземем лекарите, но отговорът бе, че лекарите нямат право да се качват на кораб под чуждо знаме”, разказа Валентин Енчев, директор на Морска администрация-Варна.

Той допълни, че е поискал от 112 да му бъдат изпратени разговорите, които са водени в деня на инцидента.

„Това, че досега наши екипи са се качвали досега на кораби и са оказвали някаква помощ не означава,че това е в техните правомощия”, заяви директорът на Спешната помощ във Варна Мая Рашева. Екипът е отишъл, катерът е бил заминал, има някакво разминаване, каза още Рашева.

„В нормативните разпоредби не е вменено, наш екип да обслужва пациенти на кораби”, допълни Рашева. Тя обясни, че в нормативната уредба е записано,че има специализирани структури, които оказват необходимия обем от медицинска помощ, когато се касае за спешна помощ за служители на кораба, когато кораба е на рейд, като става въпрос за транспортна болница.

Предстои фактите по случая да бъдат разгледани от отговорните Министерства – тези от които зависи нормативните противоречия да се изчистят – Министерството на здравеопазването и Министерството на транспорта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4736 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Pablo_

2015.01.20 | 14:30

3
Един фес по малко....

2015.01.18 | 17:13

2
maykati dali e na sistoto mnenie

2015.01.17 | 15:01

1
Вие се разберете, ние сме лесни.Има министър на здравеопазването и той да си каже думата.

Добави коментар

Водещи новини