Задържаха 6-ма наркодилъри в Шумен

  • 07 януари 2015 17:34

  • 1783
  • 0
Задържаха 6-ма наркодилъри в Шумен
©

Специализирана полицейска операция е предотвратила разпространението на около 1000 дози с амфетамин в Шумен. В момент на доставка на пратка с наркотици първоначално са задържани шестима мъже.

Това съобщиха на пресконференция директорът на ОД на МВР-Шумен Илиян Николов и прокурор Димитър Димов, които оповестиха днес резултатите от проведената на 23 декември полицейска акция, цитирани от БТА. Обвинения за придобиване и държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение са повдигнати от Шуменския окръжен съд на трима от тях - 39-годишния Никола К.-Гълъба от Шумен, 36-годишният Светослав С. от с. Велино и 50-годишният М. С. от Русе. Мерките им за неотклонение "задържане под стража" вчера са потвърдени от Варненския апелативен съд.

На главния пътя Русе - Варна, край разклона за шуменския квартал "Макак" полицаите спрели за проверка лек автомобил "Мерцедес", управляван от 39-годишния Никола, в който пътували Светослав и още двама шуменци . При извършеното претърсване в автомобила са намерени и иззети три найлонови торбички с бяло на цвят вещество във форма на бучки с маса около 300 грама и найлонова торбичка с 308 броя сини таблетки с лого "15". При извършен личен обиск на Светослав са намерени и иззети още 21 броя хапчета от същия вид. При направен наркотест веществата са реагирали на амфетамин.

По-късно на територията на област Разград е спрян таксиметров автомобил "Шкода Октавия", с русенска регистрация, управляван от 50-годишния М.С в който пътувал още един мъж от Русе. Последвало претърсване в квартира в Шумен в която е намерена торбичка с марихуана, а в местност край областният град - още марихуана, поставена в пластмасов буркан с вместимост 800 мл. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от Шуменската окръжна прокуратура.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини