Хванаха двама младежи за въоръжен грабеж

  • 10 октомври 2011 11:38

  • 1398
  • 1
Хванаха двама младежи за въоръжен грабеж
©

Двама 18-годишни са задържани в Шумен заради въоръжен грабеж, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 23:23 часа снощи в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал от център 112, че преди около десет минути на ул. “Ген. Драгомиров” в Шумен чрез заплаха с оръжие от 16-годишно момиче са отнети златни накити и мобилен телефон “Самсунг”.

Няколко минути по-късно в Районно управление “Полиция” – Шумен се явил 18-годишният Г.Г., с настоящ адрес в Шумен, който заявил за същото деяние и обяснил, че е бил заедно с момичето, като непознат ги е заплашил, отнел е от момичето накити и телефон, а от него е взел обеца и сума от порядъка на 10 лева.

Разследващ полицай и служители на сектор “Криминална полиция” при Районно управление “Полиция” – Шумен започнали работа по случая. В хода на проведените мероприятия са снети обяснения от 18-годишния Г.Г. и момичето. Изяснено е, че двамата се уговорили да се видят същата вечер. Посетили заведение на ул. “Цар Освободител” в град Шумен, а след това с такси се придвижили до ул. “Ген. Драгомиров”.

Седнали на стълбище, което води към жилищния блок, в който живее момичето. Към тях се приближило маскирано лице, което ги заплашило с оръжие и отнело накитите и телефона на момичето, а от младежа обецата и дребна сума пари. Момичето предложило на младежа, да отидат до дома й и подадат сигнал в полицията, но младежът отказал. В хода на проведените мероприятия полицейските служители извършили личен обиск на Г.Г, който е познат на полицията.

В него са намерени двете обеци и златен накит, които са на момичето. В района на ул. “Ген. Скобелев” в град Шумен е намерена SIM – картата, която е използвало момичето и е била захвърлена след грабежа. Г.Г.е посочил лицето, което е заплашило с пистолет момичето. Това е 18-годишният З.З., криминално проявен, от село Величка, област Търговище, който живее на квартира в град Шумен.

При извършеното претърсване в квартирата му на ул. “Червени ескадрони” в града са намерени мобилния телефон “Самсунг”, газов пистолет, маска и ръкавици. В хода на първоначалните мероприятия е изяснено, че Г.Г. и З.З се уговорили за извършването на грабежа, като непосредствено след това се придвижили до квартирата на З.З., а впоследствие Г.Г. подал сигнал за деянието в полицейското управление.

Двамата са задържани за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

1398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.11.18 | 12:53

1
Само бой и пак бой това е формулата на успеха.Не било хуманно ,да ама тия кьдето ги пускат от сьда срещу пари не ги обират защото се возят с дьржавна охрана и живеят в непристьпни палати.

Добави коментар

Водещи новини