Ученикът от Дебелт бил насилван и друг път, появи се свидетел

  • 09 декември 2014 08:47

  • 7874
  • 10
Ученикът от Дебелт бил насилван и друг път, появи се свидетел
©

След сигналите за насилие в училището в Дебелт, при където 14-годишен блудства с 12-годишно момче, изплуваха още престъпления. Детето е споделило пред майка си, че блудство се е случило и в рамките на учебните часове. То е разказало и че не е било насилвано за първи път от същото това момче. Детето все още е в МБАЛ-Бургас, съобщава Нова телевизия.

Майката разказва потресаващата история на най-голямото от петте й деца, което е с умствена изостаналост. Затова с него работи ресурсният учител. Детето посочва като свой насилник съученик от същото училище – 14-годишният Брайко, по прякор Топчо, от махалата в Дебелт.

Ресурсният учител на Гошко Станимир Желев пък заяви, че не е чул нищо и не пожела да коментира случая. Преподавателят така и не разказа своята версия за инцидента. Той обаче не е придружил нападнатото дете, когато е поискало разрешение да отиде в тоалетната. Учебните занятия са до обяд и тъй като момчето не посещава занималня, е трябвало да се прибере у дома. Полицаите изясняват също така къде е било детето от 13 до 17 часа, преди да се прибере у дома си.

Основен заподозрян е 14-годишният Брайко. Той е задържан, защото е малолетен. Оказва се, че преди време родители на други деца са подавали сигнали в училището за насилие от страна на момчето.

Едва снощи, два дни след инцидента, директорката Вангелова е информирала Агенцията за социално подпомагане в Бургас, а в централата им в София научиха от медиите. В училището няма охрана и затова родителите са притеснени да водят децата си на училище.

От вчера кметът постави двама свои служители да охраняват училището. Въпреки това родители се срещнаха с директора на училището с настояване за спешни мерки.

Опитите да се открие семейството на заподозрения Брайко са безуспешни. От инцидента насам семейството не е в Дебелт. Води се разследване от Районната прокуратура в Бургас.

„Флагман.бг” съобщава, че е имало и свидетел на гаврата. Той присъствал на сексуалното насилване на момчето в тоалетната на ОУ „Антон Страшимиров”. Момчето през цялото време се е подигравало отстрани. След това само разказало всичко на полицията.

Районната прокуратура в Средец е започнала съдебно производство за изнасилването на 11-годишно дете в средецкото село Дебелт. Производството е за престъпление срещу половата неприкосновенност на лица от същия пол.

Няма привлечен обвиняем, има само свидетел, уточняват от Бургаската окръжна прокуратура. Насиленото дете ще бъде разпитан, когато се стабилизира психически.

На пострадалото дете е назначена съдебно-медицинска експертиза. Предстоят съдебно-психиатрични експертизи и на пострадалото дете, и на предполагаемия извършител, допълват от прокуратурата.

От Регионалния инспекторат по образованието са поискали писмени обяснения от директорката на училището Таня Вангелова. Самата директорка твърди, че всичко е станало извън училището. На същото мнение е и кметицата Иванка Ангелова. Двете са категорични, че ако инцидентът е станал в училище, където учат около 200 деца, е щяло да се разбере веднага.

„Има лелки, които постоянно се движат по коридорите, учителят му също щеше да разбере, той се грижи само за няколко деца”, твърди Ангелова.

Социалните служби извършват паралелна проверка. Бащата на пострадалото дете е в затвора, майката, която живее с него на семейни начала, има още четири деца, две от тях са със същата диагноза – умствена изостаналост, а най-малкото е оставено в Дом „Майка и дете”.

„Майката не се грижи за децата си и дори веднъж й ги бяха взели, но после й ги върнаха. Тя е много бедна и от парите за децата живее, без да се грижи за тях. Нападнотото дете като си тръгнело от училище, цял ден е по улиците, обикаля като безпризорен и се прибира по тъмно”, разказа кметицата.

Майки се заканиха да направят жива верига в сряда. Бургаското село Дебелт е настръхнало след зверското изнасилване на местно дете от 14-годишно ромче. Хората подготвят масов протест, който ще започне в сряда. Те ще блокират с жива верига центъра на селото и централната улица. Протестът е организиран в социалната мрежа и е обявен като мирен, но въпреки това ще бъде охраняван от полицията. Местните хора недоволстват, че в училището цари анархия и кметицата иска да измъкне директорката и учителите от отговорността им, че не могат да въведат ред.

Осмокласникът, който е предполагаемият извършител на изнасилването, е от голям ромски род в Дебелт. Срещу него досега не е имало оплаквания, но местни хора твърдят, че са пропищели от набезите на местните роми.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7874 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
m markov

2015.05.28 | 01:27

10
Който му скъса на Топчо топките ,получава 1000 лв. награда.
андро

2015.05.28 | 01:26

9
Няма ли богати хора в тази държава , да обявят награда за този който накаже топчо по най гадния начин или чакат и на техните деца да се случи и тогава да търсят разплата?

2014.12.23 | 08:29

8
Къде е бляла директорката,след като е имало жалби срещу това дете-изрод Брайко и не го е озаптила или поне да е подала сигнал в полицията?
jdkd

2014.12.10 | 16:17

4
Страхувала се да не дойдат Саждите под прозореца и.Пишеше го в друга стития

2014.12.14 | 00:21

7
Голям ромски род срещу бедна и самотна майка, полиция,която при свидетелски показания "Няма привлечен обвиняем" и бг правосъдна система .......?!? Клетата майка и ГОРКОТО дете , съчувствам им !
сашко

2014.12.10 | 16:18

6
Някой ден, може би не днес или утре, може би дори след няколко години,но един ден всички българи ще станат срещу шибаната сган и ще си отмъстим за всичко, просто будете търпеливи, рано или късно ще дойде деня за възмездие.
Майка

2014.12.10 | 16:17

5
Страх ГЪЗ пази, а, кметице? Не си за тази работа, не си!
kolo ficheto

2014.12.09 | 20:23

1
U4etelqt NE MOJE DA CHUE DETETO HORAAA ZASHTOTO TOALETNATA E NA DOLNIQ ETAJ

2014.12.10 | 04:36

3
ти си един п ераст който трябва да се е..е и да се учи да пише на роден език!!

2014.12.10 | 04:36

2
я първо се научи да пишеш на КИРИЛИЦА!!!!!

Добави коментар

Водещи новини