Къдравия, Шаката и Гого са в ареста заради побоя в "Модерно предградие"

  • 06 октомври 2011 14:46

  • 1594
  • 1
Къдравия, Шаката и Гого са в ареста заради побоя в "Модерно предградие"
©

Извършителите на побоя в ж.к. „Модерно предградие” в столицата са в ареста на столичното Девето РУП.

В резултат на предприетите оперативни действия на криминалисти от СДВР са установени основните участници в нападението, както и подбудителката - Р.М. на 33 годиниу, съобщиха от пресцентъра на МВР.

С полицейска заповед в рамките на 24 часа в ареста на районното полицейско управление ще останат И.В. на 42 години - Къдравия, И.М. на 22 години - Шаката и 16-годишен, известен с прякора Гого. Разследването започна на 2 октомври, след като столични полицаи успяха да предотвратят разрастването на конфликт в кв. „Модерно предградие”. Около 18.00 часа непълнолетен нахлу в къща на самотно живееща жена и нейни съседи направиха опит да го задържат.

Избягалият се върна малко по-късно с група от около 20 души, въоръжени с камъни и дървени тояги. Част от тях нападнаха и нанесоха жестоки удари на съседите, опитали се да помогнат на възрастната жена. После се разбягаха при сигнала, че полицията пристига. От побоя единият от пострадалите бе настанен в болница с фрактура на долната челюст.

По случая бяха образувани две досъдебни производства, започнаха и интензивни оперативни действия за установяването и задържането на физическите нападатели. Последваха множество разпити. В районното полицейско управление бяха доведени четирима от групата – криминално проявени, сред които и 16-годишният, нахлул в къщата на възрастната жена. С постановление на прокуратурата срокът на задържането му бе удължен на 72 часа. В хода на разследването криминалистите достигнаха до четиримата основни участници в побоя. Те бяха нееднократно търсени на адресите им, както и на адресите на техни близки и познати.

На 4 октомври в с. Яна бе установена и задържана 33-годишната Р.М., която бе привлечена в качеството на обвиняема по чл. 117, ал. 2 от НК - подбуждане на другиго към убийство. С постановление на СРП мярката й за задържане е удължена на 72 часа. Днес към 12.00 часа в столичното Девето РУП бяха доведени и тримата извършители на престъплението – всичките с богати криминални досиета в полицията.

Те са задържани в рамките на 24 часа, след приключване на следствените действия материалите ще бъдат докладвани на СРП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1594 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.10.06 | 16:40

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Водещи новини