Спипаха петима наркодилъри в Хасково

  • 06 октомври 2011 11:16

  • 1271
  • 0
Спипаха петима наркодилъри в Хасково
© Булфото

Петима жители на Хасково са задържани за съхранение и разпространение на дрога, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера в хода на двумесечна разработка проведена от служители на сектор “Криминална полиция” при ОДМВР-Хасково по линия “противодействие на наркоразпространението” в момент на продажба на марихуана е задържан 36-годишен мъж с инициали Й.С.

Последвало е претърсване в дома му на улица “Дунав” в областния град, откъдето са иззети полиетиленови пакети, съдържащи изсушена зелена листна, пакетчета с таблетки, с кръгла и квадратна форма, метални щампи - калъпи, за таблетки с различни символи по тях, джобна електронна везна с остатъчно количество прахообразно вещество по нея, метални тръбички с остатъчно количество прахообразно вещество, мобилни телефони, СИМ карти и пари. Общото количество на прохообразното вещество и таблетките е 565 гр, а на листната маса 80 гр. Според експерти от тях се получават 2260 дози амфетамин и 240 дози марихуана. По цени на съдебната система, стойността на амфетамина е 14 125 лв., а на марихуаната е 480 лв.

При влизане в апартамента, оборудван с видеокамери за наблюдение, собственикът прави опит да изнесе дрогата в торба с отпадъци, като за целта е използвал малолетния си 11-годишен син.

В жилището криминалистите са установили и три лица, употребяващи наркотици и явяващи се клиенти на хасковлията – това са двама мъже от Хасково и София съответно на 37 години и 38 години и 21-годишна хасковлийка, живееща на семейни начала с Й.С. На същите е извършен личен обиск, при който в софиянеца е открит 3-грамов плик с бяло прахообразно вещество – метаамфетамин.

В хода на операцията са установени и двама мъже на 30 години и 19 години непосредствено след излизане от жилището в лек автомобил БМВ. В дрехите на по-възрастния е открит плик с марихуана с тегло 0,5 грама.

Полицейските служители са сигнализирали „Агенцията за закрила на детето” относно обстоятелството, че синът на Й.С. живее и расте в семейна среда, в която лицата употребяват наркотици и извършват продажбата им е ежедневие, както и за факта, че малолетното дете е било използвано за укриване на намиращата се в жилището дрога.

На Й.С. е взета мярка задържане под стража за срок до 72 часа. Всички останали лица са с полицейска мярка “задържане” по образуваното докъдебно производство по чл.354-а от НК.

Последвайте канала на

1271 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини