Иззеха над 6000 фалшиви стоки при акция в "Илиянци"

  • 06 октомври 2011 09:51

  • 1741
  • 0
Иззеха над 6000 фалшиви стоки при акция в "Илиянци"
©

Над 6000 артикула с чужда търговска марка са иззети при спецакция на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” при ГДБОП-МВР проведоха спецакция на територията на търговски център „Илиянци” за пресичане и предотвратяване на престъпната дейност, свързана с незаконно разпространение на луксозни стоки с чужда търговска марка, без знанието и съгласието на правоносителя.

В хода на акцията са пресечени пиратското съхранение и разпространение на луксозни стоки, обозначени със запазени търговски марки “Долче и Габана”, „Бос”, “Версаче”, “Кавали”, “Гучи”, “Луи Виютон”, “Лакоста”, “Поло”, “Шанел”, “Енердгжи”, “Монклер” , “Риплей”, “Мис Сиксти”, “Джи стар”, “Армани”, “Долче и Габана”, “Дизел”, “Фере”, “Диор”, “Прада”, “Томи Хилфигър”, “Шанел” , “Кавали” , “Чарути” и други. Нелегалната дейност е осъществявана от няколко години, като фирмите внасяли фалшивите стоки, предимно от Турция. Така потребителите били заблуждавани относно произхода и качеството на ментетата.


Иззети са над 6000 артикула от над 20 световни марки. Нанесените материални щети на правоносителите са за над 5 милиона лева.


Срещу собствениците на фирмите са образувани досъдебни производства по чл. 172, б от НК за извършени престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост.


Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР за ограничаване на интелектуалното пиратство и плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост”.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1741 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини