Погребални агенции откриват частни морги, за да пестят

  • 17 ноември 2014 14:44

  • 2114
  • 0
Погребални агенции откриват частни морги, за да пестят
© Булфото

Погребалните агенции във Враца откриват частни морги. Вече има 2 подобни помещения. В тях телата на мъртвите престояват до погребението, измиват се и се обличат, съобщава Konkurent.bg.

Според запознати причината да се отворят помещения за съхраняване на трупове е да не плащат на морга във врачанската болница.

Престоят на умрял човек в залата на здравното заведение е 36 лв. Това оскъпява услугата на погребалните агенции. Частните морги са определели цена от 10 лв. за съхраняване тялото на покойника, докато се подготви за погребението. Само преди дни полиция посети една от частните морги във Враца.

Помещението, което наскоро е отворило врати се намира в района на бившия противочумен комбинат. Собствениците на погребалната агенция са пригодили хладилен фургон, където да съхраняват труповете. При извършена проверка се установява, че разкриването й не е незаконно.

Според близки до средите на погребалните агенции, които във Враца са около 10, има вражда между фирмите и те постоянно се топят на компетентните органи. Преди около месец няколко агенции пуснали писмо до ръководството на болницата, в което обвиниха санитаря в моргата, че върти бизнес с труповете на хората, укривал документите на покойниците и ги предоставял само на една агенция. Директорът на лечебницата е бил категоричен, че ще спре катафалките до здравното заведение. Една от подписалите се фирми под писмото била строителна, а не погребална, коментират осведомени.

Освен във фургон, друга погребална агенция пък пригодила апартамент във Враца, където съхранявали труповете на умрели.

Напрежението между фирмите продължава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2114 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини