Спипаха крадци на електрически проводници от вагони на БДЖ в столицата

  • 05 октомври 2011 14:20

  • 1101
  • 0
Спипаха крадци на електрически проводници от вагони на БДЖ в столицата
©

Полицаи задържаха двама крадци на електрически проводници от вагони на БДЖ в столицата.

Служители на РУ „Транспортна полиция” - София към ГД „Криминална полиция” задържаха двама от авторите на кражба на магистрални електрически проводници. Третият от установените извършители на престъплението е обявен за издирване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Престъплението е констатирано на 3 октомври сутринта от служители на вагонно-ремонтно депо „Надежда” в София. От пътнически вагони били демонтирани и откраднати магистрални електрически проводници. След подадения сигнал, работа по случая започнали служителите на Районно управление “Транспортна полиция” /РУТП/ – София към ГД “Криминална полиция”. На място бил извършен оглед, който показал, че за времето от 12.00 ч. на 30 септември до 08.30 ч. на 3 септември били срязани и откраднати проводниците на три вагона, композирани на 21-ви коловоз в депото.

В хода на предприетото разследване са установени извършителите на кражбата - И.М., 32-годишен, А.М. на 25 години - двамата от село Горник, община Червен бряг и Ч.И. на 24 години, жител на с. Рупци. Тримата са криминално проявени и регистрирани за кражби.

Изяснено е, че след извършеното престъпление електрическите проводници са предадени в пункт за изкупуване на черни и цветни материали в София.

А.М. и Ч.И. са задържани за срок от 24 часа в РУТП-София, а И.М.е обявен за издирване. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195 от НК.

От подобен вид кражби на пътнически вагоните холдингът БДЖ -ЕАД търпи големи загуби.
Продължава работата на служителите от транспортна полиция за документиране и доказване цялостната престъпна дейност от лицата.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1101 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини