Внимание! Импулсни номера жилят с "Гражданска отговорност"

  • 09 ноември 2014 07:33

  • 3527
  • 4
Внимание! Импулсни номера жилят с "Гражданска отговорност"
©

Фалшиви есемеси уж от застрахователни компании жилят с импулсни телефони пловдивчани.

Преди дни Емилия Ангелова получила кратко съобщение на мобилния си телефон, че закъснява с вноската си за задължителната „Гражданска отговорност” за семейния автомобил, съобщава в. Монитор. Първоначално жената се притеснила много, защото глобата за неизрядна кола е висока. „Закъснявате с вноска по сключената „Гражданска отговорност”, гласяло краткото съобщение. Най-отдолу имало посочен телефон с указание пловдивчанката да се обади за повече информация. В края на 2013 г. Емилия Ангелова действително сключила „Гражданска отговорност”, която трябвало да плаща на 4 вноски през 3 месеца.

Парафирала документите в офис на брокер, който обслужвал няколко застрахователни компании. Емилия се усетила, че се прави опит да бъде измамена, тъй като съвсем наскоро била платила последната си вноска за годината. Все пак тя проверила документите си и разбрала, че не дължи нищо. Затова не се и обадила на посочения в есемеса телефон, за който предположила, че е импулсен. Разговори с подобни телефони се таксуват до 10 лева на минута.

„Предположих, че телефонът, на който ме съветват да се обадя в есемеса, е импулсен. Опасявам се, че други хора може да се подветат, защото практиката на някои застрахователи е действително да уведомяват клиентите си с есемес при закъснения. Хората обаче ще разберат, че са измамени, едва когато получат сметката си за телефон”, каза Емилия.

Това не е първата подобна измама, след като този юли стотици пропищяха от фалшиви есемеси за работа. Измамниците пращали кратко съобщение, като изисквали от кандидатите за работа да отговарят на въпроси. Обратният есемес обаче бил към импулсен номер и всяко ново съобщение се таксувало на цена от 6 лева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3527 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
uk

2014.11.10 | 12:04

4
Във Великобритания всички номера на всички застрахователни компании са платени и те действително известяват с смс. Добре дошли в Еврозъюза :). За съжаление нищо в живота не е безплатно.

2014.11.10 | 12:03

3
"Първоначално жената се притеснила много, защото глобата за неизрядна кола е висока." Глобата е висока, ако те хванат в движение. Аз като съм закъснял не карам. Оправям си сметките и продължавам да карам.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.10 | 00:54

2
Бедни ми, бедни Волене! Поради что се посрами да останеш БЪЛГАРИН!!!.Лидерът на "Атака" стана политически труп с натискането на едно копче, социалните мрежи полудяха срещу него, Водещият се за голям патриот Волен Сидеров продаде родината си! Това стана факт точно 2013 Когато Волен Сидеров подкрепи ДПС. Тогава лидерът на "Атака" натисна копчето и осигури избирането на правителството "Орешарски". В което влизат представители на ДПС, начело с "родолюбката" Марияна Георгиева - Бенчева. Призоваваща децата да отиват на училище с учебници на турски език..
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.10 | 00:54

1
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ''Демокрация'', обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери. За заключение братя сидерасти, да не забравите да се кланяте на телезвизията на Аллах, АлфаТВ.

Добави коментар

Водещи новини