Заловиха семейство иракски бежанци в къща за гости

  • 04 ноември 2014 12:13

  • 2082
  • 0
Заловиха семейство иракски бежанци в къща за гости
©

Семейство иракски бежанци с две деца на 15 и 12 години са заловили полицаите във Велико Търново. Те са са били настанили в къща за гости в с. Шереметя.

Вчера в хотелчето пристигнал млад мъж, който на развален български език попитал, дали там могат да пренощуват семейство турци. Според версията, те били станали жертва на обир у нас и нямали никакви документи. Трябвало да се подслонят, докато се задвижат административните процедури. Късно вечерта пристигнала и четиричленната фамилия. Собственичката на стаите за подслон обаче се усъмнила, че те са нелегални имигранти и подала сигнал в полицията.

При извършената проверка станало ясно, че хората са бежанци от Ирак, които пребивават незаконно в България и не разполагат с никакви документи за самоличност. Съпругът и съпругата на 49 и 48 години, заедно със сина и дъщеря им, са отведени в полицейското управление за изясняване на начина, по който са стигнали до Велико Търново. Очаква се по-късно днес те да бъдат принудително отведени до границата с Турция и ще им бъде наложена забрана за влизане у нас, уточниха от МВР.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2082 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини