Задържаха 34 нелегални емигранти и български каналджии

  • 28 октомври 2014 17:35

  • 1798
  • 1
Задържаха 34 нелегални емигранти и български каналджии
©

Група от 34 нелегални емигранти и български помагач са задържани днес около 2.30 часа на 7 километра от граничната бразда в района на село Момина църква, община Средец.

Това съобщи на брифинг директорът на РД "Гранична полиция" в Елхово комисар Стоян Стоянов, цитиран от БТА. Сред задържаните са 12 души от Сирия и 22-ма от Ирак, като 30 от тях са мъже, а четири - жени. Българи са и арестуваните по-късно двама мъже, организирали незаконното преминаване на границата, допълни Стоянов. Близо до селото бежанците са били ограбени от други трима българи. Отнети са им пари, мобилни телефони и ценности.

По-късно помагачът, двамата организатори и тримата грабители са арестувани от граничните полицаи и ще им бъдат повдигнати обвинения. Засега задържаните бежанци са в участъка на "Гранична полиция" в Болярово. Оттам те ще бъдат преместени в Центъра за временно настаняване на бежанци в Елхово.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1798 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.06.20 | 16:30

1
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Помни Българино помни, иначе лошо.

Добави коментар

Водещи новини