Разбиха две нарколаборатории в Бургас

  • 04 октомври 2011 15:59

  • 1199
  • 0
Разбиха две нарколаборатории в Бургас
©

Две нарколаборатории са разбити в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

В резултат на действията на служители от Териториално звено „Борба с организираната престъпност” - Бургас са разбити две нарколаборатории, оборудвани за отглеждане на канабис.

Помещенията, разположени на бургаските улици „Вардар” № 51 и ул. „Г.С.Раковски” № 63, са специално пригодени за отглеждане на канабис с монтирани и инсталирани електрически вентилационни системи. В първото помещение са открити и иззети 37 саксии, засети с канабисови растения с височина около 60 см, както и около 20 саксии с растения-бебета.

Намерени са и множество разнообразни торни смески, предназначени за обогатяване на почвените показатели на отглежданите растения, а оттук и повишаване качествата на добивания наркотик.

При извършения оглед на второто помещения е констатирано, че същото е подготвяно за преместване или разширяване на първата оранжерия, като освен монтираната климатична инсталация, са открити множество електрически лампи, трансформатори и ел. части за изготвяне на допълнителни системи за качествено отглеждане на канабис. Установено е, че двете помещения са ползвани от Г.Ж., 34-годишен от Бургас, който е задържан за срок от 24 часа.

Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на лицето продължава от служители на Териториално звено „Борба с организираната престъпност”-Бургас под ръководството на Бургаска окръжна прокуратура.

Последвайте канала на

1199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини