Проверка в полицията в Благоевград заради бития племенник на президента

  • 16 октомври 2014 11:23

  • 6166
  • 18
Проверка в полицията в Благоевград заради бития племенник на президента
©

Племенникът на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който бе арестуван и удрян в полицейско бюро, след като се опъна на пътни ченгета, е бил диабетик.

Случката е станала снощи на кръстовището на ул. „Цар Борис Трети“ и „Васил Априлов“ в Благоевград. Тази сутрин директорът на ОД на МВР в Благоевград Васил Митов разпореди спешна дисциплинарна проверка на скандалния инцидент, предаде преди минути struma.com. 22-годишният Станислав Плевнелиев бил тръгнал с лекия си автомобил „Ситроен“ към стадиона заедно с негов приятел. След като преминал кръстовището, автомобилът му е спрян от полицейска патрулка заедно с други две коли. Пътните полицаи му казали, че е минал на червен светофар, а Станислав Плевнелиев започнал да спори с тях. Полицаите се изнервили, след като той отказал да подпиша акта и след спор му сложили белезници и го откарали в 1 РПУ - Благоевград.

По пътя младежът обяснил на униформените, че е диабетик, и помолил да му свалят белезниците. Пътните полицаи Николай Грозданов и Петър Христов обаче се направили, че не го чуват. Те го предали на дежурния офицер в караулката, след което го е поел друг полицай. Казали му, че ще го арестуват. „Защо ме арестувате? Да не съм престъпник?”, попитал Станислав, но вместо отговор бил блъснат в полицейското бюро от служителя на МВР. Младежът политнал и ударил брадата си, а часовникът му се счупил. След „обработката” полицаят му поискал личната карта и когато прочел името Станислав Плевнелиев, физиономията му се изменила. Набързо било изготвено полицейско разпореждане, което му дали да разпише, и го пуснали, пише struma.bg. Станислав се обадил на баща си по телефона, който като разбрал, че синът му е арестуван, веднага отишъл да го прибере.

„Отидохме на лекар, който го прегледа. Синът ми е диабетик и 80% инвалид. Кръвната му захар беше 20 и искаха да го вкарат в болница. При едно такова изживяване може да получи криза. Не бях на себе си след прегледа и тръгнах към полицията. Казах на дежурния офицер, че съм Румен Плевнелиев и че синът ми е бит в полицията и че искам да пусна жалба. Поисках служителят да се легитимира, но той се направи на разсеян и започна да върти телефони. Чаках 20 минути да приключи и след като отново не пожела да се легитимира, пред него се обадих на телефон 112 и съобщих, че полицаите от 1-во РПУ Благоевград не желаят да се легитимират. Като усетиха, че разговорът се записва, след 5 минути дежурните полицаи се легитимираха, но отказаха да приемат жалбата ми. След това отведох сина ми при съдебния медик д-р Камен Аврамов, който му издаде медицинско свидетелство. Нямат право полицаите да бият децата ни”, заяви пред „Струма” Румен Плевнелиев, който не се е обаждал на брат си да го безпокои.

Станислав Плевнелиев пък показа белезите от полицейските белезници и заяви, че с нищо не е предизвикал пътните полицаи. „Държах, че не съм нарушител, и това ги вбеси. Единият ми е писал и друг път акт и според мен просто се заяжда. Полицаят, който ме удари в бюрото, е с фамилия Сугарев. Изобщо не се впечатлиха, че съм болен. А за колата да не говорим – оставиха я с ключовете на таблото на улицата. Добре, че бях с приятел, който я прибра”, каза Станислав.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6166 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2014.10.21 | 11:17

10
Даваи сега да наказваме полицаите че са си вършили работата или е трябвало да го питат ти чие синче си дали не си на някои политик да не те закачаме че да не си изядеме хляба навднъж,бил диабетик имал захар 20 а защо не е влязъл болница тогава,пак ли полицията ще му е виновна,или може би сега полицията ще му е усложнила диабета,възможно и с това да нападнете полицаите,докога ще се представяте на важни особи, щом правите наушения ще си отговаряте, а това че сте диабетици и може да изживявате стрес това си е ваша работа, лекуваите се и не правете нарушения за да сте спокоини и да сте здрави.И сега в края на краищата пак полицията ще е виновна та това полицията само кокошкари ли да арестува,видни особи не мож ли да арестува дали това е забранено със закон,трябва да проверите,ако има такъв да не изпуснете да накажете полицаите и па тази точка

2014.10.21 | 11:19

18
кой си върши работата бе!!!!!кой?????полицията ли??!!! защо около училищата се продават наркотици бе????а кажи ми
бегаи селчо

2014.10.21 | 11:19

16
точно тея псевдо мутри ли намери да защитаваш?Тея примати нз от къде ги намират,ма по големи отрепки няма.Само като ги видиш на кво плриличат ти става ясно кви са.Те не знаят какви са им задълженията.Никога не си свършват работата,а нарочно(или просто са мега тъпи) правят процесуални нарушения,за да могат да пускат големите риби.Пълна скъб са.Мега овчарите.ACAB

2014.10.21 | 11:18

11
Преминал на червено, нормално е полицията да го спре и да му е напише акт,а това че той се е дървил на полицаите,защото чичо му е президент/вижте ме кой съм/ си е пълно основание да го арестуват.Какъв е проблема?! Хайде стига шуробаджанашки изпълнения.

2014.10.21 | 11:19

17
от кога за преминаване на червено ти слагат белезници??? ти самия никога ли почти неволно не си минавал на червено бе????

2014.10.21 | 10:29

5
Ти от къде знаеш ,че е преминал на червено да не би да си бил там.

2014.10.21 | 11:19

15
ЗНАЧИ КАТО Е РОДНИНА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ МОЖЕ ДА НЕ ПЛАЩА ГЛОБИ ЗА НАРУШЕНИЯ ТАКА ЛИ? КАТО Е ДИАБЕТИК ТОВА НЕ МУ ДАВА ПРАВО ДА КАРА КАТО МАЛОУМЕН. НАЛИ НЕ Е МАЛОУМЕН, А ДИАБЕТИК.

2014.10.21 | 11:18

14
100% e минал на най-горния цвят!!!

2014.10.21 | 11:18

13
Общствена таина е , че полицаите имат дневна норма от глоби за попълване на една партиина каса, но тъ не им е провървяло !
Милиционер

2014.10.21 | 11:18

12
Сега да им го набутат на три ката на тъпите куки !
xaxa

2014.10.21 | 11:17

9
Този е боклук -също като чичо си ..
maja

2014.10.21 | 11:17

8
малко му е боят
свидетел

2014.10.21 | 09:42

3
На теб ти е малко акълът
Сфера

2014.10.21 | 11:17

7
Полицейската държава изяжда децата на собствените й главатари!
ДА

2014.10.21 | 10:29

6
ЛОШО СЪВПАДЕНИЕ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини