Млад мъж загина при катастрофа, спътникът му е тежко ранен

  • 07 октомври 2014 13:55

  • 3062
  • 0
Млад мъж загина при катастрофа, спътникът му е тежко ранен
©

Младеж от Габрово на 20 години е загинал тази сутрин след катастрофа край севлиевското село Добромирка.

В тежко състояние, с опасност за живота е и 17-годишно момче от Габрово, което е пътувало в колата на загиналия. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Габрово, цитирани от БТА. Днес около 4, 30 часа в полицейското управление в Севлиево е бил получен сигнал за катастрофа между лек автомобил "БМВ" и товарен автомобил "Мерцедес Спринтер", които се сблъскали на пътя Севлиево - село Добромирка" . На мястото на пътния инцидент били изпратени полицаи и екип на спешна медицинска помощ.

Според първоначалната информация катастрофата е станала, след като младежът, управлявал лекия автомобил, при десен завой изгубил контрол над превозното средство, навлязъл в насрещната лента и се ударил в пътуващия към Севлиево товарен автомобил. При удара водачът на леката кола загинал, а 17-годишният му спътник е настанен в областната болница в Габрово с травми и счупвания по цялото тяло.

Загиналият младеж е бил неправоспособен водач и е шофирал с несъобразена скорост по мокър и хлъзгав път, информираха от полицията. Водачът на товарния автомобил - 48-годишен мъж от Павликени, не е бил употребил алкохол. По случая е започнало досъдебно производство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3062 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини