3-та осъдителна присъда за нарушения против избирателните права

  • 05 октомври 2014 15:09

  • 845
  • 0
3-та осъдителна присъда за нарушения против избирателните права
© Булфото

Пробация от година и един месец е постановил съдът след внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Плевен за 39-годишен мъж от гр. Плевен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Припомняме, вчера Прокуратурата повдигна обвинение на двама души, склонявали хора да гласуват в полза на определена политическа партия.

Общо 64 досъдебни производства против избирателните права на гражданите са образувани на територията на цялата страна във връзка с изборите за 43-то Народно събрание. Данните са постъпили в Прокуратурата на Република България към 13 часа на 5 октомври 2014 г.

Седем са бързите производства и едно незабавно производство.

Четирима души са привлечени като обвиняеми (един в района на Апелативна прокуратура – Бургас и трима – от района на Апелативна прокуратура – В. Търново).

По Апелативни райони досъдебните производства са разпределени, както следва:
- АП – София – 21
- АП – Пловдив – 11
- АП – Варна - 5
- АП – Бургас - 11
- АП – В. Търново – 16

Два са сигналите, изпратени до ЦИК и Сметната палата.
Образуваните проверки са 419, а постановените откази – 302.

Иначе изборният ден започна без инциденти. Всички избирателни секции на територията на страната работят нормално.
Сигурността, общественият ред и пожарната безопасност се осигуряват от близо 20 000 служители на МВР.

Няма регистрирани произшествия по осигуряване на пожарната безопасност на обектите, свързани с произвеждането на изборите.
Оказано е съдействие на СИК в с. Краище, област Благоевград за осигуряване на електрозахранването в помещението на секцията.

Брой предупредителни протоколи по ЗМВР – 57.
Брой оказани съдействия на РИК/СИК/ОИК – 4.

На телефон 112 са получени 152 сигнала, свързани с нарушения на изборния процес, които са предоставени на съответните областни дирекции за извършване на проверки.

На откритата линия в Ситуационния център в МВР са получени 53 сигнала от граждани, като 16 от тях са съотносими към дейността на МВР. За сигналите са изготвени телеграми и са изпратени до съответните областни дирекции на МВР за отношение.

Звената на „Дирекция“ български документи за самоличност“ издават удостоверения при изгубен, откраднат, увреден или унищожен документ за самоличност.

Последвайте канала на

845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини