Две жертви взе войната по пътищата

  • 03 октомври 2011 07:19

  • 807
  • 0
Две жертви взе войната по пътищата
©

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 14 тежки пътнотранспортни произшествия с двама загинали и 22 ранени, от които двама са с опасност за живота.

За района на София са станали 70 леки и три тежки пътнотранспортни произшествия с трима ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в страната, както и тези на АМ „Люлин”, „Тракия”, „Хемус” и „Марица” са сухи.

До 2 октомври е забранено движението на моторни превозни средства по АМ „Тракия” от пътен възел „Чирпан” до пътен възел „Стара Загора”. Организирани са обходни маршрути, както следва: за пътуващите по направление Димитровград - Бургас в двете посоки, надлезът при пътен възел Стара Загора - околовръстен път на Стара Загора - пътен възел „Зора”. За пътуващите по направление София - Бургас в двете посоки: АМ „Тракия” - пътен възел Чирпан - околовръстен път на село Богомилово - околовръстен път на Стара Загора, пътен възел „Зора”.

Поради започнал ремонт се налагат ограничения в движението в тунел „Траянови врата”, като водачите на МПС трябва да преминават през участъка с повишено внимание. Ограничението ще бъде сигнализирано и регулирано до приключване на ремонта.

Въведени са и следните ограничения - забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник, Петрохан и по пътищата Слънчев бряг - Бургас и Костенец - Самоков, а над 20 тона - през Айтоски проход.

Затворени остават проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Последвайте канала на

Десислава Станева
807 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини