Свиха 50 бона от Института за чуждестранни студенти

  • 03 октомври 2014 16:04

  • 1557
  • 2
Свиха 50 бона от Института за чуждестранни студенти
©

Институтът за чуждестранни студенти в София е бил обран от неизвестни апаши, съобщиха от СДВР. Това се е случило в нощта срещу петък, но все още се изяснява часовете, в които е била извършена кражбата.

Според разследващите крадците са били подготвени, защото „ударът” е бил извършен за минути.

По непотвърдена информация става дума за откраднати около 50 000 лв. От полицията обаче не уточниха размера на щетата, тъй като все още се изяснява, а и е следствена тайна.

Центърът е под опеката на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и съответно е на издръжка към него. Парите, които са изчезнали, са били предвидени от учебното заведение за заплати на служителите и преподавателите в центъра.

Сигналът е бил подаден на МВР малко преди 6.00 ч. сутринта. На място е бил изпратен дежурен екип. Те са установили, че става дума за влизане с взлом. Веднага са предали сигнала на колегите си и на място е била изпратена група от цивилни криминалисти, които се заели с разследването. През това време мястото е било охранявано от полицаи.

Крадците са успели да махнат една от металните решетки на първия етаж в сградата и оттам са влезли. Прозорецът не е бил случаен, а именно на стаята, в която са съхранявали парите за заплати. Така че не е имало липси в други помещения. Касата, в която били парите, също е отворена бързо и професионално.

Работи се по няколко версии, като не се изключва и „вътрешна работа”. Възможно е човек от сградата да е помагал, най-малкото с информация. Работи се и по версия, че някой, който е познавал мястото и режима на плащанията, е съобщил кога и къде ще се съхраняват парите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1557 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
IALOVIA PEDERAS BOIKO GALTA TURSKA SPERMA

2014.10.04 | 07:30

2
TURZINA BOIKYYGLY KURVATA NA DOGAN

2014.10.03 | 19:17

1
Тези бонове може и да са нямали стойност, как така се крадат бонове по такъв начин......

Добави коментар

Водещи новини