87 500 кутии цигари, скрити в тоалетна хартия, иззеха в Петричко

  • 01 октомври 2011 14:15

  • 1097
  • 0
87 500 кутии цигари, скрити в тоалетна хартия, иззеха в Петричко
© Интернет

87 500 кутии цигари без бандерол са открити при проверка на микробус с тоалетна хартия в Петричко, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на гранична полиция задържаха акцизната стока. 87 500 кутии цигари са били укрити с „тапа” в микробус, превозващ тоалетна хартия. Вчера около 20,00 ч. патрул на Гранично полицейско управление /ГПУ/ Петрич в района на разклона за селата Марикостиново и Полски община Петрич спира за проверка микробус със софийски номер. При извършената проверка на 29-годишния водач М.С. от град Петрич, се установява, че не притежава документи за самоличност и шофьорска книжка.

В хода на проверката възниква съмнение относно превозвания товар в микробуса – тоалетна хартия. По искане на служителите от ГДГП микробусът е съпроводен до Митнически терминал - Кулата за извършване на щателна митническа проверка.

В микробуса зад "тапа" от пакети с тоалетна хартия са открити 175 мастербокса цигари без бандерол от марките ,,RAQUEL - KING SIZE“ и ”REGENA - KING SIZE”, общо 87500 кутии цигари. Водачът на микробуса е задържан за 24 часа в ГПУ-Петрич, а автомобила и стоката са иззети от служители на Агенция-Митници и са оставени на съхранение в Митнически терминал-Кулата.

Последвайте канала на

1097 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини