Депутат от тройната коалиция покровителствал банда за фалшиви пари

  • 29 септември 2011 19:06

  • 1678
  • 2
Депутат от тройната коалиция покровителствал банда за фалшиви пари
©

Народен представител е съдействал на организирана банда за разпространение на фалшиви пари. Това става ясно от подслушани със СРС-та записи между членовете й, които са приложени по делото срещу тях, пише в. "168 часа".

Координатор на престъпниците е държавният служител Бисер Бонев, който по време на ареста му в средата на 2009 г. работи като инспектор в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Варна. Той получава парите от софийски бизнесмен, с когото се срещат я ханче край Търговище.

Бандата е разбита от ченгета и независимо от покровителството от високо, получават ефективни присъди на 2 инстанции. Разследването на стига до върховете на пирамидата, където стои депутатът от 40-то народно събрание, а днес и в 41-то. Точно това отбелязват и апелативните съдии, които е решението си критикуват МВР и прокуратурата, че не са стигнали докрай и не са разобличили цялата банда.

Депутатът е от мнозинството на тройната коалиция, със солидни контакти във Варненска и Великотърновска област. Арестът на бандата става малко след изборите през 2009 г., когато “човекът в парламента” вече няма възможност да пуска чадър на престъпниците, защото партията му е в опозиция.

Белезниците щракват около китките на Бисер Бонев, бизнесмена от София Костадин Попов и връзката между двамата – Пламен Ангелов. Всичко започва след сигнал на таксиметров от Варна, който се оплаква в полицията, че клиент му платил с фалшиви 50 евро.

Ченгетата стартират разработка и влизат в дирите на пласьорите на фалшиви пари. На 16 юли в района на автогарата във Варна са арестувани 4-ма души в момент на предаване на фалшиви банкноти в евро. Това са Георги Георгиев - Парцала и Здравко Янков, както и двама етнически турци – швейцарският поданик Юздшан Куругаш и румънският гражданин Демир Адна, клиенти на фалшивите пари. Чужденците набързо признават вината си.

След този арест следват още любопитни телефонни разговори. Оказва се, че групата се ръководим от инспектора в ИАРА Бисер Бонев. 43-годишният мъж успешно съчетава работата си в агенцията с престъпната си дейност. Кара скъпи лимузини, въпреки нищожната си заплата. Той получава фалшивите пари от софиянеца Костадин Попов и после ги шитка из Варна.

Бисер Бонев е арестуван заедно с Попов и Ангелов през септември. Тримата са с присъди по 7 и 4 години строг затвор, но обжалват пред ВКС. Съдът приема, че Бисер Бонев - Бизона и Костадин Попов са ръководителите на престъпната група. Арестуват ги в средата на септември 2009 г, когато изтича и законовият срок на СРС-то, с което ги подслушват

Последвайте канала на

Novini.bg
1678 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
владо

2011.10.19 | 23:11

2
Защо ли вече нищо казано за престъпната Тройна ограбителница не ни учудва - тя затова беше създадена! Безприкословна кражба на всичко и навсякъде ,покровителствена от правителство и президент,арогантно и високомерно - характерно за турско - червената мъгла!ИМА КОМУНИСТ- ИМА ПРОБЛЕМ! НЯМА КОМУНИСТ - НЯМА ПРОБЛЕМ!

2011.09.29 | 22:55

1
depytat =ravnosilno na lajec moshenik selski targash s vratovraska s ganiovski mantalitet .

Добави коментар

Водещи новини