Заплашиха със SMS антимафиот

  • 29 септември 2011 07:23

  • 1363
  • 1
Заплашиха със  SMS  антимафиот
©

"Страхувам се за теб". Това е част от предупредителния SMS, който получил на телефона си шефът на отдел "Антитерор" в ГДБОП Валентин Цоновски.


Самият Цоновски е споделил за телефонната заплаха пред съда в Шумен. Цялото съобщение гласи: "Те знаят, че ти си двигател на този процес и ако теб те няма, ще го забатачат. Страхувам се за теб". Според комисар Цоновски, който бе обявен за ченге номер 1 за 2010 г., съобщението не е толкова заплаха, колкото знак от доброжелател да се пази.

Валентин Цоновски игра ключова роля в досъдебното производство по разобличаването на групата за мокри поръчки. От началото на процеса в Шумен той следи развитието му заедно с репортерите от специално устроения пресцентър. Според шефа на антимафиотите килърите и техните защитници вече са изнервени от развитието на делото и от несбъдналите се техни очаквания, че свидетелите ще се откажат от показанията си.
По-рано вчера столичният топадвокат Илиян Василев заряза защитата на Килърите. Василев защитава подсъдимия Георги Вълев, който е обвинен като поръчител на разстрелите на адвоката Петър Лупов и бизнесмена Румен Рачев, пише "Стандарт".

Според Вълев миналия вторник неговият защитник му споделил, че е бил притискан да се откаже от делото. По думите му човекът, който му е оказвал натиск, бил пратен от шефа на отдел "Терор" в ГДБОП комисар Валентин Цоновски.

Адвокатите на останалите от Килърите поискаха заседанието да се прекрати моментално. Съдът обаче прецени, че Вълев е заявил това в публичен процес.

На последното заседание на съда магистратите позволиха на четирима от Килърите да стоят в залата без стоманените колани на кръста, към които са прикрепени белезниците им. Оковани останаха само Петър Стоянов - Сумиста и Янко Попов-Туцо.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1363 1

Коментари 1

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.09.29 | 11:00

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Водещи новини